Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C

Aki énekel, az vidám, aki vidám, az szeretetteljes

2023. november 20. 13:54
A tizenötéves sólyi dalkör hétvégén ünnepelte jubileumát, ahol ismét megmutatták, hogy az egyetlen titkuk, ami összetartja őket, hogy egyszerűen szeretnek énekelni.

Tizenöt éve még 23-man alapították meg a sólyi dalkört, mára ez a létszám kevesebb már, de az aktív tagok lelkesedése mit sem változott. Rendszeres résztvevői a Veszprém melletti település ünnepségeinek, legyen az pirosbetűs ünnep, vagy csupán a falunap. De sohasem mondanak nemet akkor sem, ha más településre hívják őket fellépni. Ahogy a szombati ünnepségen Berdó Jánosné Jutka, a dalkör mostani vezetője mondta, nekik nem az a céljuk, hogy minél több díjat bezsebeljenek, egyszerűen csak szeretnek együtt lenni és énekelni.

Az ünnepi összejövetelen Kaptúr József, Sóly polgármestere úgy fogalmazott, tizenöt év hosszú idő, de Sólyon elrepült, ebben pedig a dalkörnek is nagy szerepe volt, akik mindig ott voltak a falu közösségével, ha valami fontos esemény történt.

A településvezető megemlékezett az alapítókról is külön név szerint, méltatásában pedig elhangzott, hogy ezek az emberek szabadidejüket áldozzák arra, hogy felkészüljenek az ünnepségekre különböző dalokból, ami pedig összetartja őket elsősorban az az éneklés iránti szeretet.

Az ünnepi alkalmon Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt, aki szintén a közösségépítő munkát emelte ki az elmúlt tizenöt évből, ahogy pedig megfogalmazta: akik énekelnek, azok vidám emberek, a vidám emberekben pedig ott van a szeretet, egy település arcát pedig elsősorban az ott élők határozzák meg, Sóly ezért egy vidám, szeretetteljes falu.

A szombati születésnapon a sólyiak mellett felléptek baráti népdalkörök is Felsőörsről, Hajmáskérről, Papkesziről és Vilonyáról is.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.