Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C

Az online piactereken is áldozatokra vadásznak a csalók

2023. november 22. 9:52 // Forrás: rendőrség
Egy online piactéren meghirdetett játékkonzolt szeretett volna vásárolni a 25 éves veszprémi férfi, aki a napokban tett feljelentés a rendőrségen. 

A sértett elmondta, hogy a hirdetővel néhány nappal korábban 93 ezer forintos vételárban egyeztek meg, amelyet el is utalt. A játékkonzolt azonban nem küldte el a csaló, aki azóta elérhetetlenné vált, a hirdetést törölte.

A rendőrség közösségi oldalán figyelmeztet: az interneten bárki feladhat bármilyen hirdetést, annak valóságtartalmát senki nem ellenőrzi. Ha a hirdetésben fénykép is szerepel, az sem bizonyítja, hogy az eladó valóban rendelkezik a termékkel, hiszen a fénykép is bárhonnan letölthető.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy kockázatos előre utalni online piactereken meghirdetett termékért ismeretleneknek. A szokásosnál jóval kedvezőbb ár legyen feltűnő, mert rendszerint csalási szándékkal adnak fel ilyen hirdetést!  Legyen gyanús, az is, ha az eladó ragaszkodik az előre utaláshoz és elzárkózik az esetleges személyes átvételtől! Nagyobb értékű terméket mindenképpen érdemes személyes megtekintés után kifizetni, vagy megbízható webáruházból vásárolni.

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a https://kiberpajzs.hu/ oldalon talál.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.