Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ötven helyett több mint százzal száguldott

2023. november 28. 15:23 // Forrás: rendőrség

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság egyenruhásai hétfőn sebesség-ellenőrzést hajtottak végre illetékességi területükön. Az akció célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabálytalanul haladók kiszűrése volt a forgalomból.

A járőrök délután Balatonakarattya belterületén mértek be egy járművezetőt, aki a megengedett 50 km/h helyett 108 km/h-val száguldott. Közigazgatási bírságot szabtak ki részére az egyenruhások, és hat büntetőponttal „jutalmazták” – közölte közösségi felületén a rendőrség.

Fotó: rendőrségFotó: rendőrség

A hatóság hangsúlyozta, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. A megengedett legnagyobb sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura a járművének. A gyorshajtó sofőr felelőtlen magatartásával nemcsak a saját, de mások életét, testi épségét is veszélyezteti. A rendőrség óva inti a járművezetőket e felelőtlen magatartástól, és felhívja a figyelmüket, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! A sebesség helyes megválasztásával megelőzhetők a közúti tragédiák! Minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.