Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb zenei Guinness-rekordkísérlet Füreden

2008. május 28. 15:18
Idén újra lesz Guinness-rekordkísérlet a 3. Nemzetközi Balatonfüredi Gitárfesztivál keretein belül! 2007. július 1-jétől a magyar zenészek tartották a "Világ leghosszabb koncertje" Guinness-rekordot, miután 192 órát játszottak egyfolytában a balatonfüredi Gitárnapok keretein belül.

Kanada viszont nem hagyta annyiban, rátett nyolc órát – olvastuk a versenynek otthont adó város honlapján –, vagyis 200 órával világcsúcstartó lett, így nyáron a magyarok újra megpróbálják visszahódítani a Guinness-rekorderek kitüntető címet. Június 21-től tehát ismét a gitár és a zene határoz meg mindent Balatonfüreden, a Móló Színpadon nonstop szól majd a zene, valamennyi műfaj képviselői fellépnek. A klasszikus mellett a dzsessz, a latin, a világzene, a flamenco, a könnyűzene és a rock képviselői is helyet kapnak.


Változás a tavalyihoz képest, hogy bővül a kör: nemcsak olyan együttesek, zenészek szállhatnak be a rekordkísérletbe, amelyeknél a gitár szerepet játszik, hanem bármilyen hangszer, hangszercsoport megjelenhet, például énekkar vagy a rézfúvós. Az előző esztendőhöz hasonlóan idén sem marad el az élő internetes közvetítés, melynek köszönhetően közel 500 ezren látták a csúcsdöntést az egész világon. Eötvös József – a nemzetközi gitárfesztivál megálmodója és kivitelezője, egyben a World Record kitalálója, Liszt-díjas gitárművész – reméli, hogy a 2007-eshez hasonló végeredmény születik. Akkor az utolsó percek a teltházas közönség óriási tapsvihara mellett, jelentős médiaérdeklődéssel kísérve teltek. A Zeneművészeti Egyetem tanszakvezető tanárának felkérésére a világzenei különdíjas gitárvirtuóz, Andreas fejezte be a Guinnesst, természetesen a visszaszámlálás sem maradhatott el, és a gongszó után a sportversenyeken jól bevált pezsgőlocsolás következett.

(Forrás: hölgyfórum)

Zatkalik András
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.