Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jubileumot ünnepelt a Bárczi

2023. december 2. 10:22
Gálával ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a Bárczi Gusztáv iskola pénteken az Agórában. 

Az ünnepségen az iskola tanulói színes műsorcsokorral lepték meg a vendégeket. 

A kisegítő iskola 1948-ban jött létre négy osztállyal. Kezdetben a Jókai utca 48. szám alatt, a mai Gizella Hotel épületében működött, az évtizedek során azonban egyre nőtt a létszám, és az intézmény kinőtte a helyét. 1992-ben költözhetett át a Batthyány utcai egykori bölcsődébe, ahol tizenöt tantermet, tornatermet, könyvtárat, speciális fejlesztő szobákat vehettek birtokba.

A pénteki gálán Ovádi Péter parlamenti képviselő kijelentette: a gyerekek előadásában megmutatkozott az a lélek, empátia és vidámság, ami a Bárczi iskolát jellemzi. Igazi iránytű ez az intézmény a többi közösség számára, jó volt látni, ahogy a gyerekek egymást biztatták. Ilyen egy igazi közösség, Veszprémet az ilyen közösségek teszik erőssé.

Porga Gyula polgármester szerint egy iskolai gálána  szülők olyan titkokba nyernek bepillantást, amelyek egyébként rejtve maradnak előttük. A gyerekek iskolai életéről csak elbeszélésekből és a naplóból értesülnek, ilyenkor azonban láthatják, hogyan működnek együtt közösségként a gyerekek. Ilyenkor rájövünk, hogy bár fontosak az érdemjegyek, a legnagyobb örömet mégis az okozza, ha a gyerekünket boldognak látjuk és jól érzi magát a közösségében. Ott érezzük otthon magunkat, ahol észrevesznek minket és figyelnek ránk; a Bárcziban tapasztalt egymásra figyelésre pedig az élet minden területén szükség lenne – fogalmazott a polgármester.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. ma 14:14 Mert a néptánc öröm Mert a néptánc öröm Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték szombaton az Agora Kulturális Központ nagytermében a veszprémi néptánc ötvenéves töretlen sikerét. Ennek zászlóshajója a Veszprém-Bakony táncegyüttes, akik pontosan fél évszázada kezdték el a magyar néptáncot olyan szinten űzni, hogy azóta nem túlzás azt állítani, hogy nemzetközileg is ismertek lettek. A gálán az új generáció és a szenior korosztály is képviseltette magát. Porga Gyula polgármesternek pedig igaza volt: a néptánc az öröm. tegnap 23:13 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. tegnap 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. 2024. április 19. 14:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.