Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C

Fakidőlésekhez riasztották a Veszprém vármegyei tűzoltókat

2023. december 7. 10:01 // Forrás: Katasztrófavédelem
Visszafordítják a nagy teherautókat a 82-es útról.

Tíz esetben kellett a leesett hó súlya miatt kidőlt fákat, letört ágakat eltávolítani. Három jármű akadt el, a tűzoltók segítettek a továbbhaladásukban.

Árokba csúszott egy személygépkocsi Herend térségében, a 8-as főúton. A sofőr megsérült. A herendi önkéntesek mellett a veszprémi hivatásos egység végezte a műszaki mentést.

Árokba csúszott és ott oldalára borult egy teherautó az Ajkához tartozó Padragkút közelében, a 7309-es út Pula felé vezető szakaszán, a 9. kilométernél. A balesetnél az ajkai hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. Az egység rögzítette és áramtalanította a gépkocsit. A sofőr kiszállt a kocsiból, nem sérült meg. 

Mentőautó akadt el a felázott talajon Ajkán, a Verseny utcában. A helyi hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével vontatták ki. A mentőjármű tovább tudott haladni. 

Fotó: KatasztrófavédelemFotó: Katasztrófavédelem

A 83-as főúton Bakonyjákó térségében is elakadt egy személyautó. Négyen ültek benne, nem sérültek meg. A pápai hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével vontatták vissza a járművet az úttestre.

A vármegyeszékhelyen egy helyi járatú autóbusz fordult keresztbe egy körforgalomban, az Ady utcában. A veszprémi hivatásos tűzoltók drótkötéllel segítettek a továbbhaladásában. 

Letört faágak, kidőlt fák akadályozták a forgalmat vármegyeszerte. A 84-es főúton Uzsa és Sümeg között, a Homokbödöge és Ugod közötti úton, Bakonycsernye, illetve Bakonyszentkirály közelében, de a termetes növények okoztak problémát Bakonyjákó, Borzavár és Zirc térségében is. A sümegi és zirci önkormányzati tűzoltók mellett a pétfürdői és a pápai hivatásos tűzoltók végezték a kárfelszámolást. Veszprémben kerítésre dőlt egy fa, a gyalogosforgalmat akadályozta a Kádártai úton. A helyi hivatásos egység motoros láncfűrész használatával darabolta fel a növényt. (Fotók: Pápa HTP, Sümeg ÖTP, Zirc ÖTP)

A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság tájékoztatása szerint az intenzív havazás miatt eddig 10 helyszínen avatkozott be az egység szerda este óta. Főként nagyméretű fák közútra dőlése okozta forgalmi akadályok miatt érkezik bejelentés. Több alkalommal a jelzett kárhelyszínek közötti útszakaszokon felmerülő kisebb-nagyobb útakadályok is nehezítik a vonulást, jellemzően faágak, kisebb fák. Jelenleg az idő is szelesebbre fordult. A havazás még mindig intenzív a térségben. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.