Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Idén is tarolt a veszprémi utánpótlás

2010. június 25. 13:10
Fennállásának legsikeresebb évét zárta Veszprém FC USE, amely öt korcsoportban négy arany- és egy ezüstérmet szerzett.

Csütörtök este tartotta évzáró, díjátadó ünnepségét a megyeszékhely utánpótlás labdarúgó műhelye, ahol a klub vezetői és edzői jutalmazták az elmúlt idény legjobbjait.

A rendezvény résztvevőit Irmes Zsolt elnök köszöntötte, aki az elnökségi tagok, edzők mellett külön kifejezette háláját a mindig áldozatkész szülőknek, majd gratulált az NB III-as bajnokságot nyert felnőtt csapatnak. Mint mondta, jó felnőtt csapat nélkül jó utánpótlás is nehezen létezik. A regnáló világbajnokságra utalva elmondta: nincs a világon még egy sportág, amelyet egyszerre a világon több milliárdan néznek.


Irmes Zsolt

– Olyan sportágat űztök, amely vitathatatlanul a világ legnagyobb sportja – fordult a lurkók felé a sportvezető. – Azok a sportolók, akiket most a tévében láttok, egykor ugyanakkora gyerekek voltak, mint ti, ugyanilyen vágyakkal, érzésekkel és hozzáállással. Azt kívánom nektek, hogy néhány év múlva titeket nézhessünk a tv-ben. Sok gyakorlással, akarattal, jó hozzáállással bármelyikőtök előtt nyitva áll a kapu – bíztatta a gyerekeket Irmes.

Először a legügyesebb kölyök labdarúgók vehették át elismeréseineket. Esetükben a vezetőség hangsúlyozta: az eredményeknél sokkal fontosabb, hogy a gyerekek valóban élvezzék a játékot.

Ezt követően a csapatok a szakmai stábtól átvehették a bajnoki serlegeket, közben pedig egyesével köszöntötték a legjobb játékosokat, góllövőket és csapatkapitányokat. Novothny Somát és Meiczinger Bencét külön megtapsolta a publikum, akik az idény folyamán a korosztályos magyar válogatottban is bemutatkozhattak. Az egyesület elnöke a Videoton FC NB I-es keretéhez kerülő – veszprémi nevelésű – Babos Barna és Soós János példájára utalva kiemelte, hogy mindenki előtt adott a lehetőség, hogy NB I-es, vagy válogatott játékos legyen.


Novothny Soma (házi gólkirály U19), Ónodi Alex (csapatkapitány U16), Bakay Ferenc (gk U16), Kovács Botond (csk és gk U13 ), Szabó Bence (gk U15), Ihász Patrik (csk U19),
Simon Benjámin (csk U16)

Rugovics Vendel szakmai vezető büszkén összegzett. Mint mondta, öt korcsoportból négyben arany, egyben pedig ezüstérmet szeretek csapataink. Hasonlóan bámulatos teljesítmény, hogy ezen bajnokságokban négy gólkirályt, s egy második helyezettet tudhat magáénak a VFC USE a 2009/10-es idényben. Az U16-os – Palotai Nándor által dirigált –gárda ráadásul egyedül álló módon százszázalékos teljesítménnyel lett bajnok.

– A tavalyi teljesítményünkre ismét rátettünk egy lapáttal, s a klub fennállásának legsikeresebb évét zártuk. Azt gondolom, hogy a sikerek mellett a srácok öröme mutatja leginkább, hogy milyen sikeresen dolgozunk itt – húzta alá kissé meghatódva az egykori válogatott, Rugivovics.

Az este jóhangulatú, kötetlen programmal tárult. A klub valamennyi résztvevőt megvendégelt egy tál gulyásra, illetve frissítő nedűre.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.