Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felgyúlt a remény gyertyája – advent igazi csodáját a gyermekek arcán lehet látni

2023. december 10. 0:32
Az idei hagyományoknak megfelelően szombat este a Szent Mihály székesegyházban meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját.

Az ünnepi pillanatokban Hegedűs Barbara alpolgármester működött közre az esemény mondhatni házigazdája, Takáts István atya, a Szent Mihály székesegyház plébánosa mellett.

A városvezető rövid beszédében azt mondta, advent a keresztények legfelemelőbb időszaka. Ezt elsősorban a gyermekek tekintetén lehet látni, akik csodálattal tekintenek a fényekre és meleg szívvel élik át a várakozás örömét.

Hegedűs Barbara ezt folytatva kiemelte, igyekezni kell felnőttként is megtalálni az effajta örömöt, akár a fényekben, a találkozásokban, vagy a közös programokban, ki-ki a maga módján. Veszprém pedig ebben szeretne segíteni mindenkinek, hogy a város megadjon mindent, ami a szeretet átéléséhez kell.

Ezután az egyházi vezető arról beszélt, hogy advent arra hív minket, hogy lelkünket felszabadítsuk, ehhez viszont be kell járni lelkünk domborzati térképét. Ebben a folyamatban pedig embertársainkra is támaszkodnunk kell, akik látszólag közel vannak hozzánk, de mégis egy szakadék választ el, ezt kell betemetni.

A beszédek és a gyertyagyújtás után az ilyenkor hagyományos adventi koncert kezdődött el.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.