Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kóbor János lányával, Lénával érkezik az Omega-musical Veszprémbe

2023. december 14. 12:18
Megújult koreográfiával, de a jól ismert Omega-dalokkal érkezik december 30-án a Gyöngyhajú lány balladája című musical a Veszprém Arénába. A szerdai sajtótájékoztatón a szervezők és szereplők több kulisszatitkot is elárultak az előadásról, akik között ott volt a darab a női főszereplője, Kóbor Léna is, az Omega legendás énekesének, Kóbor Jánosnak a lánya.

A Gyöngyhajú lány balladáját először 2016-ban mutatták be az országban, ez az az időszak volt, amikor a legendás zenekarok előszeretettel fordultak a musical felé, hogy életművüket ebben a formában is megörökítsék. Így valósult meg többek közt az EDDA-musical is. Az Omega zenekar esetében azonban nem egy életművet összefoglaló darabról van szó, néhány zeneszámban lehetetlen vállalkozás is lenne ez.

Vona Tibor producer nevével fémjelzett musical ezzel szemben egy kitalált, mesebeli történetet mond el, miközben a mű zeneileg az Omega ismert slágereire épül. Ezt a darabot fogják bemutatni december 30-án Veszprémben, ráadásul egy idén felfrissített koreográfiával.

A szerdai beharangozó sajtótájékoztatón Benkő-Morvai Veronika, koreográfus beszélt arról, hogy számos táncstílust ötvöztek az újragondolt előadásban, úgy, mint a hip-hopot, néptáncot, balettot, de akrobatikus elemeket is tartalmaz a színpadi koreográfia. Sőt, olyan kreatív megoldásokat is kitaláltak, mint amikor a tündérek Balaton feletti átsuhanását segwayekkel imitálják a táncosok.

Benkő-Morvai VeronikaBenkő-Morvai Veronika

A Gyöngyhajú lány balladájában ugyanis még tündérek is vannak, az egész történet egy Balaton mellett játszódó tündérmese, amelyben a főszereplő, Kriszta felnőtté válását követhetik nyomon, kalandokkal, az első szerelmi csalódással, miközben koboldok és „Trombitás Frédi” is megjelenik a történetben.

A musicalben Kriszta szerepében Kóbor Léna fiatal művésznő fog színpadra lépni, az ő személye azért is különleges, mert Kóbor János gyermekeként sokkal szorosabb érzelmi szálak fűzik a dalokhoz. A sajtótájékoztatón külön kitért erre. Mint mondta, a dalszövegek megtanulásával nem is kellett foglalkoznia, hiszen kiskora óta hallja őket otthon, viszont a színpadon szeretné a saját stílusa szerint előadni őket. Léna megemlítette azt is, hogy a veszprémi fellépés különösen fontos számára, hiszen néhány éve még az Omega zenekar is fellépett ugyanitt azóta elhunyt édesapjával, erre a koncertre pedig ő is jól emlékszik.

Kóbor Léna és Szabó MátéKóbor Léna és Szabó Máté

A fiatal lány egyébként még középiskolai tanulmányait végzi, amikor pedig idén tavasszal kiderült, hogy ő lesz a darab egyik főszereplője, jelentősen át kellett alakítania az életét, hogy a tanulás és próbák összhangba kerüljenek, de ez, mint ahogy ő is elmondta kemény munkával, de sikerült.

Kóbor Léna mellett a férfi főszereplő Szabó Máté lesz, ő Trombitás Frédi alakjába bújik bele már nem először. A közös munkáról úgy nyilatkozott, hogy ritkán esik meg, hogy valakivel elsőre megtalálják a közös hangot, de Léna esetében így volt ez.

A veszprémi sajtótájékoztatón jelen volt a musical producere és kitalálója, Vona Tibor is. Ő felidézte, hogy amikor a 2010-es évek közepén megkereste az Omegát és a dalszerzőket az ötletével, Benkő László és Presszer Gábor egyből mellé álltak, később sikerült meggyőzni az összes zenekari tagot, hogy szükség van erre az előadásra. Ma már túlvannak a 300. előadáson is, a közönségsiker pedig továbbra is töretlen. Veszprémben viszont a nagyközönség előtt most fogják először bemutatni. (Korábban egy céges partnertalálkozón már felléptek ugyanitt, igaz, akkor kisebb volumenű volt a színdarab.) Most közel félszáz színpadi szereplővel és hatalmas LED-falakkal érkeznek december 30-án, ami egyfajta gálaszerű lezárása is lehetne az EKF-évnek.

Vona Tibor, Benkő-Morvai Veronika, Hegedűs Barbara, Kóbor Léna, Szabó MátéVona Tibor, Benkő-Morvai Veronika, Hegedűs Barbara, Kóbor Léna, Szabó Máté

Utóbbiról már Hegedűs Barbara alpolgármester beszélt, aki felidézte, hogy úgy álltak neki ennek a különleges évnek, hogy Veszprémben minden nap történjen valami izgalmas, a Gyöngyhajú lány balladája pedig tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba a december 31-ei záróünnepség előtti napon.

A szervezők végül elmondták, hogy az előadásra gyorsan fogynak a jegyek, de még elérhető pár darab a jegy.hu oldalán.

Fotók: Vámosi Patrik

Hajas Bálint
további cikkek
Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Josef Albers művészetére reflektáló alkotások kerültek bemutatásra a Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben. A kiállított festmények közös vonása, hogy saját művészi eszközökkel fejezik ki a hódolat Albersnek és hódolat a négyzetnek tematikában rejlő kettősség lehetőségeit. A kiállítás július 7-ig megtekinthető. ma 8:31 Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Utoljára tíz éve volt kiállítása Veszprémben Sápi Margit festőművésznek, most viszont visszatért a dózsavárosi könyvtárba elsősorban Veszprém és Balaton témájú alkotásaival. tegnap 12:00 Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. 2024. április 26. 11:34 Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. 2024. április 24. 20:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.