Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Hoztunk 5+1 programtippet, hogy kellemesen teljen a téli szünet

2023. december 15. 9:26

Hamarosan itt vannak az ünnepek és vele együtt beköszönt az iskolaszünet is, a gyerekek egészen január elejéig elbúcsúzhatnak a padsoroktól és tanulnivalótól. Ha odakint éppen ítéletidő tombol és túl hideg van a szabadtéri programokhoz, bent kell lefoglalnunk a csemetéket - de mivel?

Mostani cikkünkben azoknak a szülőknek nyújtunk kapaszkodót, akik pihenni is szeretnének a téli szünet alatt (tehát jóformán mindenkinek), miközben a gyerekekkel közös időtöltést keresnek. A TyToo kreatív csillámtetoválásaival például kézműveskedős foglalkozásokat csaphatunk otthon, de nem ez az egyetlen ötletünk. Lássuk!

Ha már úgyis eszünk karácsonykor

A karácsony nemcsak az ajándékozásról szól, hanem a finom falatokról is, így a legtöbb édesanya (és remélhetőleg édesapa) is a konyhában sürög-forog az ünnepeket megelőző napokban. Miért ne vonhatnánk be az előkészületekbe az egész családot? Persze nem arra célzunk, hogy a kicsik állítsák össze a töltött káposztát, ám biztosan vannak olyan részfeladatok, mint például a mézeskalács díszítés, amely jó szórakozás és általuk is könnyen megoldható.

Aztán, ahogy lecseng a karácsony és már kevésbé van kedvünk óriásiakat enni, mi lenne, ha pikniket rendeznénk a nappali közepén rágcsálnivalókból és könnyű falatokból? Ezzel megidézzük a nyarat a kinti hófúvás és hideg közepette, hangulatos sátrat állíthatunk fel és megnézhetjük a kedvenc filmjeinket is.

Bent és kint is lehet jó

Nincs is frissítőbb és szebb látvánnyal bíró elfoglaltság annál, mint a ropogó hóban sétálni egy kört, vagy kimenni a közeli parkba szánkózni. Öltözzünk fel alaposan és irány a szabad levegő! Hiszen télen is fontos a mozgás, ráadásul ilyenkor még szórakoztatóbb is, hiszen lehet hógolyózni, csúszkálni és hóembert építeni. Hagy legyen a gyerek gyerek!

De nem szégyellnivaló, ha nincs kedvünk kimozdulni, ilyenkor folyamodhatunk a legmegszokottabb elfoglaltsághoz, aminek ettől függetlenül családösszehozó hatása van. Bújjunk be a takaró alá a kanapén egy-egy bögre forró itallal, kapcsoljuk be a tévét és nézzük meg a legjobb karácsonyi - vagy épp direkt nem ünnepi - mozikat.

A kreatívkodás összehozza a családot

A készségfejlesztés szigorú szónak hangzik, pedig amikor a gyerek fest, ollóval vág körbe valamit, rajzol és ír, azt is ennek hívjuk. Akkor is fejlődik a kézügyessége és erősíti a személyiségét a sikerélmény, amikor például csillámtetoválásokat készít. De ne csak magának alkosson, kapjon az egész család

  • Mikulást,
  • Rénszarvast,
  • Karácsonyfát,
  • Angyalokat,
  • Mézeskalács figurákat,
  • Magyalt,
  • Manókat,
  • Ajándékdobozt,
  • Szánkót,
  • Hóembert, vagy épp ami eszünkbe jut.

A lényeg, hogy együtt töltsük a téli szünet alatti időt, amire a mai rohanó világunkban néha tényleg kevés lehetőségünk van.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.