Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka

2023. december 18. 11:29
Befejeződött a József Attila utca felújítása, de a városban nem állnak meg az útrekonstrukciós munkák, jövőre további helyszíneken folytatják.

Több mint 200 millió forintból csinálták meg a József Attila utca esővízelvezetését és az útfelület felújítását, mellette a járdákat is renoválták, valamint a zöldfelületeken is voltak fejlesztések. Az erre fordított összeget a magyar kormány által a Modern Városok Programból biztosított 5 milliárd forintos keretösszegből fizette a város – hangzott el hétfő reggel Hegedűs Barbara alpolgármestertől a helyszínen.

Csík Richárd, Hegedűs Barbara és Bázsa BotondCsík Richárd, Hegedűs Barbara és Bázsa Botond

Ugyanez a műszaki adatok nyelvén: az Egyetem utcától a Victor Hugo utcáig 430 méter hosszan tartott a munka, ami két ütemben zajlott, először az esővízelvezetést oldották meg, majd az útburkolatot és járdákat újították fel. Összesen 3200 m2 útfelületet, 1500 m2 járdaszakaszt és 250 m2 zölfelületet érintett a beavatkozás, aminek a Strabag volt a kivitelezője.

Az alpolgármester hozzátette: köszönik az erre közlekedők türelmét, most már nem kell számítani forgalomkorlátozásra, zavartalanul használható a szakasz.

A jövőbeni tervekről elmondta, szintén a Modern Városok Programnak köszönhetően

2024 első felében elindul a Szent István utca, valamint a Veszprémvölgyi utca felújítása is.

Ami a város többi útszakaszát illeti, Hegedűs Barbara elmondta, hogy a kormányzati források mellett Veszprém saját büdzséből is minden évben jelentős összeget áldoz az utcák felújítására, ezek meghatározásakor pedig minden városrészt számításba vesznek.

Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Elkezdődnek az útfelújítások Csatáron Elkezdődnek az útfelújítások Csatáron Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy az alábbi Csatár-hegyi szakaszokon kezdi meg az útfelújítást a Strabag. 2024. március 22. 14:07 Elkezdődött a Szent István utca felújítása, az autósoknak érdemes a völgyhídon kikerülni a szakaszt útfelújítás Elkezdődött a Szent István utca felújítása, az autósoknak érdemes a völgyhídon kikerülni a szakaszt A város megoldja a csapadékvíz elvezetését, felújítják a járdát, a közvilágítást, felfestik a parkolóhelyeket és persze új burkolatot is kap a Szent István utca közel félkilométeres szakaszon. A nagyobb lezárások jövő héten kezdődnek, a munkákkal pedig szeptemberig végeznek teljesen – tudtuk meg a csütörtök délután tartott sajtótájékoztatón Hegedűs Barbara alpolgármestertől. 2024. március 21. 16:02 Megkezdődik a Veszprémvölgyi utca felújítása útfelújítás Megkezdődik a Veszprémvölgyi utca felújítása Március 18-án felvonul a kivitelező, és megkezdi a Veszprémvölgyi utca felújítását. Az utcába csak a lakók hajthatnak be a munkálatok ideje alatt. 2024. március 13. 13:18 További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben Elsősorban a lakossági igényekre reagálva döntött a város, hogy saját forrásból hol folytatja az útfelújításokat. A képviselők és az alpolgármester azt ígérték, hogy jövő év május közepéig elkészülnek ezek. 2023. november 15. 12:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.