Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Így válasszunk okosórát szeretteinknek az ünnepekre!

2023. december 19. 8:37

Az elmúlt években az okosóra népszerűsége egyre csak nőtt, így jelenleg az egyik legkeresettebb fogyasztói termék a tech-piacon. Nem véletlen, hogy az ünnepek felé közeledve sokan lehetséges ajándékként gondolunk az apró és stílusos kiegészítőkbe zárt, intelligens időmérőkre. Napjainkra azonban annyi modell közül választhatunk, mint égen a csillag, ezért ha tökéletes meglepetést tervezünk, nem elég bemenni az első üzletbe és megvásárolni az okosórák legmodernebb típusát.

Praktikum, funkció, kompatibilitás: íme néhány fontos gondolat és szempont, ami segíthet a megajándékozott stílusára és életvitelére szabni a döntést.

A tökéletes megtalálása helyett keress személyre szabottan!

Az okosóra hatalmas öröm lehet: szép is, modern is, és ami a legjobb, hogy a mindennapok hordható digitális asszisztenseként funkcionál. Azontúl, hogy sokszor kiváltja az állandó telefonnyomkodással járó perceket – ezzel például biztonságosabbá téve a vezetést és kiegyensúlyozottabbá varázsolva a mindennapokat –, számos más kényelmi funkcióval is rendelkezik.

Viszont épp innentől válik érdekessé, amikor ajándékba szánjuk: mégis mi alapján döntsünk egyik vagy másik típus mellett? Az első és legfontosabb, hogy pont olyan tudatos szempontok szerint próbáljunk mérlegelni, mintha magunknak keresgélnénk.

Gondoljunk a másik:

  • életvitelére (ez alapján milyen eszközspecifikációk lehetnek hasznosak),
  • szépérzékére,
  • szabadidős tevékenységeire,

és vegyünk sorra mindent, ami elárulja, hogy a másikra odafigyelve hoztunk döntést. Egy egyszerű példával élve, azon szeretteink esetében, akik folyamatosan úton vannak a munkájukból kifolyólag, valószínűleg prioritás, hogy az órájukon keresztül is válaszolni tudjanak hívásaikra, míg a futás szerelmeseinek kizárólag fitneszfunkciókkal rendelkező eszközök között célszerű nézelődni.

A lényeg tehát, hogy a választott okosóra ne kizárólag stílusos kiegészítő, hanem egy olyan kütyü legyen, ami segíti vagy tehermentesíti a megajándékozott életét!

3 szemponttal közelebb az ideális okosórához

Miután sikerült összegezni szeretted igényeit, néhány alapvető szempontot, készüléktulajdonságot is ajánlott számításba venni. Ezek összegzése még közelebb vihet a másik számára ideális okosóra megtalálásához.

1. A kijelző minősége

A tech-piacon mára már az alaptól a prémium minőségig az összes árkategóriában lehet találni okosórákat. Ahogyan a telefonok esetében, az intelligens időmérők árát is nagyban befolyásolja a kijelző fajtája.

Viszont nemcsak az árak tekintetében fontos elidőzni az eltérő képernyőtípusok között, hanem azért is, mert sokaknak a szemük védelme első számú döntési szempont. Ebben az esetben már a böngészés első pillanatában érdemes az OLED- és AMOLED-kijelzős készülékekre szűkíteni a kört.

2. Kompatibilitás, avagy az operációs rendszer típusa

Tekintve, hogy az okosórák az okostelefonok kiegészítőként viselhető verziói, ugyanúgy operációs rendszerekkel működnek, amelyek a mobillal összekapcsolva konfigurálhatók. Ezért kizárólag olyan órát érdemes választani, amely 100%-osan kompatibilis a megajándékozott készülékével.

Bár igaz, hogy az androidos smart watchokat az összes telefonnal össze lehet párosítani, de az Apple Watchokról már nem mondható el ugyanez. Egy szó mint száz: vásárlás előtt mindenképp megéri ellenőrizni, hogy a készülékek összeillenek-e.

3. Stílus

A hatalmas készülék-kínálatnak köszönhetően minden igényre találunk ideális okosórát, még akkor is, ha az eszköz külleme a szempont. Vannak, akiket olykor az óra modern megjelenése tart vissza attól, hogy analóg ketyegőjüket korszerűbb és sokkal funkcionálisabb verzióra cseréljék.

Szerencsére a klasszikus kialakítású modellek rajongóinak sem kell lemondaniuk a modernitásról, ugyanis a hibrid okosórák épp ezt az űrt töltik be. Általában hagyományos, analóg számlappal rendelkeznek, annyi csavarral, hogy egy kis képernyő is megbújik a perc- és óramutatók között. Ugyan nincs érintőképernyő – és a bejövő értesítések megjelenítése is korlátozott –, de cserébe garantált az analóg formatervezés.

Ezért ha jól ismerjük a másikat, beleértve öltözködési stílusát is, a rengeteg technikai tényező mellett a design mérlegeléséről sem szabad elfeledkezni.

A stílusos kiegészítőbe zárt okoseszköz szívből jövő meglepetés

Az okosóra kiválasztásakor ezeregy másik szempont is szóba jöhet, attól függően, hogy a meglepetéssel milyen üzenetet szeretnénk közvetíteni a másik számára. Ami viszont biztos, hogy ha legalább 2-3 funkciót sikerül a megajándékozott életviteléhez, megjelenéséhez igazítani, akkor már nem kizárólag okoseszközt, de a figyelmünk, gondoskodásunk és törődésünk egy szeletét is ajándékba adjuk.

Megéri a plusz energiát! :)

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.