Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
18°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
18°C

Egyszülős családokat támogattak

2023. december 20. 14:36
Tíz szülő vehetett át ajándékcsomagot kedden az Arénában az Egyszülős Központ jóvoltából.

A családokat negyvenezer forint értékű ajándékcsomaggal lepte meg az Egyszülős Központ. A szervezet országos akciójában összesen  négyszáz családot támogat, közülük tízet Veszprém vármegyében. A központ azokkal a családokkal foglalkozik, ahol valamelyik szülő egyedül neveli a gyerekeket – Magyarországon több mint 300 ezer ilyen család él, többségében az anya marad a gyerekekkel, de negyvenezer családban az apa az egyedüli szülő. Szomorú statisztika, hogy az egyszülős családok csaknem fele szegénységben él.

Az adományok átadásában országszerte sportszervezetek és sportolók vállaltak szerepet, így Veszprémben Nagy László korábbi válogatott kézilabdázó, a Telekom Veszprém sportigazgatója találkozott a szülőkkel kedden, a Veszprém Arénában. 

"Olyan srác vagyok, aki jobban szeret adni, mint kapni" – fogalmazott Nagy László, hozzátéve: különösen karácsonykor fontos, hogy segítsünk a rászoruló családokon, ezért is élte meg megtiszteltetésként, hogy az Egyszülős Központ felkérte sportnagykövetnek. 

további cikkek
Veszprémben járt Magyar Péter Veszprémben járt Magyar Péter A Vén Európa és Szent Pál idézet is elhangzott Magyar Péter országjáró körútjának veszprémi állomásán május 1-jén délután a Kossuth utcán, amelyre néhány száz szimpatizáns és érdeklődő látogatott ki. Az „ellenzéki messiásként” is emlegetett Magyar a veszprémi jobboldali városvezetésről egy szót sem ejtett beszédében, ellenben börtönnel fenyegette meg a Fidesz-kormány tagjait, az oligarchákat, de még az újságírókat is. ma 11:55 Nagy László: Cél a bajnoki győzelem és a kupasiker! Telekom Veszprém Nagy László: Cél a bajnoki győzelem és a kupasiker! Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója az M1 aktuális csatorna megkeresésére hangsúlyozta: a négyes döntőről szóló álmokkal, vágyakkal vágott neki az idénynek a klub.  tegnap 22:54 Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. tegnap 21:09 Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Haszkovó Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Az Építők kövénél emlékeztek meg azokra a munkásokra, akik a 20. század második felében több ütemben felépítették a Jutasi úti lakótelepet, vagy ahogyan a helyiek emlegetik, a Haszkovót. Az ünnepségen elhangzott: a ma élő fiatal generáció tagjainak is meg kell ismernie, hogy kik voltak azok, akik egykor otthonaiknak az alapjait lerakták. ma 16:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.