Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egyetértésben zajlott a közösségi tervezés a Cholnoky lakótelepen

2023. december 20. 14:36
Kedd délután a Cholnoky Jenő Általános Iskolában tartották a közösségi tervezés záró eseményét, ahol részletesen is beszámoltak arról, pontosan mire jutottak a közterületek megújításáról szóló tervezés során.

Bár nem mindenben sikerült kompromisszumra jutni, jórészt mégis egyetértésben zajlott a közösségi tervezés, ahol a lakosság bevonásával, s ötleteik felhasználásával álmodták meg, min lehet változtatni a jövőben.

Kérdőívekkel, kitelepüléssel, tervezési alkalmakkal próbálták felmérni, mit várnak el a lakók, min lehetne változtatni. Mostantól az önkormányzatnál van a történet, vagyis a tervezés maga lezárult.

A Cholnoky – Ady – Lóczy utcák által határolt terület kapcsán számos olyan igény is megfogalmazódott, amelyek a már meglévő lehetőségeket korrigálnák. Ilyen például a rossz állapotban lévő járdák és lépcsők megújítása, a közvilágítás, a sportpálya mellett található ivókút rendbetétele. Mindemellett kardinális kérdés volt a hulladékgyűjtés: hogy bár van szelektív gyűjtő, gyakrabban kellene üríteni, mert sokszor feltornyosul a szemét.

Fontos pont volt a parkolás kérdése, s bár a lakók természetesen nem tudtak műszaki felmérést végezni, úgy fogalmaztak, ha nem is lehet új parkolóházakra befektetni, a meglévőket is rendbe lehetne hozni. A lakótelep legmeghatározóbb jegyét a zöldfelületek adják, viszont a fás részek karbantartása is fontos napirendi pont. Továbbá a már meglévő vadvirágos rész kiterjesztését, kibővítését is igénylik.

Porga Gyula polgármester megköszönte mindenkinek a részvételt, majd hozzátette: a szándék az volt, hogy a városmegújító programhoz csatlakozva a lakótelepi részeken is legyen beavatkozás. Ezt nem a tervezőknek, és nem is a politikusoknak feladatuk meghatározni, sokkal inkább a lakóknak. Mostantól az a cél, hogy a lehető legtöbb elem megvalósuljon.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. ma 13:26 Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Az utóbbi években egyre növekvő aggodalommal figyeljük a vízimadarak etetésének népszerűségét, mely jelentős ökológiai és egészségügyi kockázatokkal jár. ma 12:03 Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség A hétfő délelőtti konszenzusos minikonferencia során bemutatták a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok által kezdeményezett fejlesztéseket azok a szakemberek, akik részt vesznek a kábítószerügyi stratégia végrehajtásában. Az eseményen ismertették a KAB-KEF-21-0004 "A KEF-ek fejlesztése Veszprém megyében" pályázat eredményeit is.   ma 12:11 A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. tegnap 13:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.