Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egyetértésben zajlott a közösségi tervezés a Cholnoky lakótelepen

2023. december 20. 14:36
Kedd délután a Cholnoky Jenő Általános Iskolában tartották a közösségi tervezés záró eseményét, ahol részletesen is beszámoltak arról, pontosan mire jutottak a közterületek megújításáról szóló tervezés során.

Bár nem mindenben sikerült kompromisszumra jutni, jórészt mégis egyetértésben zajlott a közösségi tervezés, ahol a lakosság bevonásával, s ötleteik felhasználásával álmodták meg, min lehet változtatni a jövőben.

Kérdőívekkel, kitelepüléssel, tervezési alkalmakkal próbálták felmérni, mit várnak el a lakók, min lehetne változtatni. Mostantól az önkormányzatnál van a történet, vagyis a tervezés maga lezárult.

A Cholnoky – Ady – Lóczy utcák által határolt terület kapcsán számos olyan igény is megfogalmazódott, amelyek a már meglévő lehetőségeket korrigálnák. Ilyen például a rossz állapotban lévő járdák és lépcsők megújítása, a közvilágítás, a sportpálya mellett található ivókút rendbetétele. Mindemellett kardinális kérdés volt a hulladékgyűjtés: hogy bár van szelektív gyűjtő, gyakrabban kellene üríteni, mert sokszor feltornyosul a szemét.

Fontos pont volt a parkolás kérdése, s bár a lakók természetesen nem tudtak műszaki felmérést végezni, úgy fogalmaztak, ha nem is lehet új parkolóházakra befektetni, a meglévőket is rendbe lehetne hozni. A lakótelep legmeghatározóbb jegyét a zöldfelületek adják, viszont a fás részek karbantartása is fontos napirendi pont. Továbbá a már meglévő vadvirágos rész kiterjesztését, kibővítését is igénylik.

Porga Gyula polgármester megköszönte mindenkinek a részvételt, majd hozzátette: a szándék az volt, hogy a városmegújító programhoz csatlakozva a lakótelepi részeken is legyen beavatkozás. Ezt nem a tervezőknek, és nem is a politikusoknak feladatuk meghatározni, sokkal inkább a lakóknak. Mostantól az a cél, hogy a lehető legtöbb elem megvalósuljon.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – olaszul annyit tesz, mint „az édes semmittevés”. Az olaszok mesterei annak, hogy erőlködés nélkül halmozzák az élet élvezeteit; mondhatni, ez a vérükben van. Most az ő segítségükkel mi is kapunk egy hétvégét, hogy a Wine and Gourmet Fesztivál formájában előcsalogassuk a bennünk rejlő olaszt, és megmutassuk, hogy mi, magyarok, legalább annyira tudjuk élvezni az életet. tegnap 11:34 Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona.  2024. szeptember 6. 21:12 Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Európai Unió Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Reményeink szerint a decemberi EU-csúcson rögzítik, hogy a kohéziós politika a jövőben is meghatározó lesz az unió versenyképessége és a demográfiai helyzet javításában - mondta Navracsics Tibor a kohéziós politikáért felelős miniszterek pénteki budapesti informális találkozója után. 2024. szeptember 6. 14:52 Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei nyár volt a legmelegebb az északi féltekén a feljegyzések kezdete óta - jelentette be pénteken az Európai Unió Copernicus klímafigyelő szolgálata, hozzátéve: nagy a valószínűsége, hogy az idei év pedig a valaha mért legmelegebb év lesz. 2024. szeptember 6. 9:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.