Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A Fidesz frakcióvezetője Várpalotán / „Nekünk minden nap meg kell harcolnunk a választópolgárok bizalmáért”

2008. május 28. 22:08
Mondta dr. Navracsics Tibor Várpalotán a zsúfolásig megtelt Művelődési Ház nagytermében. Az est háziasszonyi és moderátori szerepét Talabér Márta a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke töltötte be. A frakcióvezető a városi Fidesz meghívásának tett eleget.

Talabér Márta köszöntőjében elmondta: minden bizonnyal most nem ülnénk itt, ha Magyarországon rendben mennének a dolgok, és nem egy gödör alján ücsörögnénk, katasztrofális gazdasági körülmények között. Majd felkérte a frakcióvezetőt, hogy az általa kidolgozott programot, az „Erős Magyarország”-ot ismertesse.

Hogyan tudunk kijutni ebből a gödörből? – tette fel a kérdést Navracsics Tibor, amikor hazánk a tavalyi évben mindössze 1.3%-os gazdasági emelkedést tudott produkálni, és az idei legoptimistább előrejelzések szerint is legfeljebb 1.8%-os gazdasági emelkedés várható. Hogyan történhetett meg mindez egy olyan országban, ahol 2002-ig a volt kommunista országok közül, hazánk éllovasnak számított. 2006-ban a világon nálunk volt a legnagyobb költségvetési hiány –béke időben- és csak Libanon előzött meg minket, de csak azért mert éppen háborúzott Izraellel. A munkanélküliség 8%-os, 2002-ben, amikor a Fidesz kormányozta az országot ez a szám 4-5% között mozgott. A Medgyessy-kormány először szétosztogatta a Fidesztől megörökölt javakat, leállították a Széchenyi-pályázatokat, az otthonteremtési lakástámogatást, a családi adórendszert, mindent, ami az ország gazdasági motorjának számított, ami stabil és hosszú távú munkahelyeket indukált. Majd Gyurcsányék teljesen eladósították az országot, minden egyes nap 6 milliárd forinttal emelkedik az állam adóssága, amit egyszer majd vissza kell fizetni – mondta a frakcióvezető Ilyen gazdasági közegben kíván a jelenlegi kormány 1.6 milliárd forintot elkölteni az „új tulajdonosi részvények” népszerűsítésére a kádkőgyártó, aki „hakniból” miniszterelnök. A legnagyobb probléma talán mégis az, hogy az MSZP 2006-ban saját választóit csapta be, hazudtak, ezért a szocialista politikusok mára teljesen hiteltelenné váltak nemcsak a baloldal, hanem az ország előtt is. Veress pénzügyminiszter nem volt hajlandó a nyilvánosság elé tárni az ország valós gazdasági helyzetét és tette mindezt azzal az indokkal, hogy nem akarja a választásokat befolyásolni.

Pedig, csak 1%-os gazdasági növekedés 100-120 milliárdos plusz bevételt jelent az államnak, amit a gazdasági növekedésre lehetne fordítani – emelte ki Navracsics Tibor. Majd folytatta: 1998 és 2002 között a Fidesz megalapozta a gazdasági növekedést, amit a későbbi kormánypárt megállított. 2008 tavaszán a választópolgárok elsősorban a politikai hazugságok ellen szavaztak, aminek az egyik következménye, hogy a koalíció felbomlott. A gyűlölet politikai és iparszerű használatáról beszélhetünk, ez figyelhető meg a folyamatokban, újból a Fideszt és Orbán Viktort támadja a baloldal. Ez valószínű annak tudható, hogy néha megkérdezzük, például: miért kerül a 4-es Metró beruházása 300 milliárd forinttal többe. Ugyanannak a gyűlöletkampánynak lehetünk a tanúi, mint 2006-ban. Gyurcsány Ferenc olyan, mint egy itt maradt vendég a nappaliban, akivel már senki sem akar beszélni, távozni sem akar a Gyurcsány-kormány kudarcot vallott.

Ezzel szemben a Fidesz, sikeres kormányzati politikát kíván, olyat, ahol a magyar emberek sikeresek és boldogok, van munkájuk, méltó emberi körülmények között élnek, biztos családi háttérrel, egymás iránt szolidárisak, stabil munkahellyel rendelkeznek az országban, ahol a gazdaság stabilan emelkedik. A Fidesz célja, hogy tisztességes munkával előbbre lehessen jutni, mind a tízmillió magyar ember sikeres legyen. Erről a választópolgárok fognak dönteni, remélem minél előbb – fűzte hozzá Navracsics Tibor frakcióvezető.

Azt est további részén a jelenlevők kérdéseire válaszolt a frakcióvezető. Majd a 77 éves Somlyai Sándor, péti lakos saját verseit-rajzait adta át.

Beke G. László
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.