Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C

Négyes koncertsorozattal zárja az évet az ActiCity

2023. december 26. 16:37
A két ünnep közt folytatódik az a programkavalkád, ami 2023-ban megszokottá vált Veszprémben. December 27. és 30. között az ActiCity-ben egy négyfelvonásos koncertsorozat lesz, aminek a zárása egy fergeteges salsa-est lesz.

Az ActiCity-ben a két ünnep között a zene és a tánc kerül a középpontba. December 27-én a Hot Jazz Band, 28-án Pál István és Bandája húzza a talpalávalót, 29-én egy fergeteges ABBA Tribute Show-n hódolhatunk a 70-es, 80-as évek slágereinek, december 30-án pedig a Stefánia Allstars készíti elő a másnapi szilveszteri bulit.

Portálunk elérte Élő Mártont, aki allett, hogy az Irie Maffia fúvósa, a Stefánia Allstars-ban is szerepel, őt faggattuk a nem hétköznapi formációról és a veszprémi koncertről.

Először is tisztázzuk, hogy mit takar a salsa-zene, hiszen elsőre mindenkinek a tánc ugrik be erről a fogalomról. Nagy különbség nincs is köztük, talán annyi, hogy a salsa-zene egy igazi keverék műfaj, magyarázta Márton. Benne van a rumba, a mambo és egy kis modernitás is.

Kialakulása a beat-korszakra tehető, gyakorlatilag ez volt a latin válasz a zenei ébredésre a 60-as és 70-es években. Kubai eredete garantálja a gyors ütemet, a vidám zenélést sok ütős- és fúvóshangszerrel karöltve.

A Stefánia Allstars 2022-ben alakult Magyarországon élő latin-amerikai szólistákból, illetve a már országosan jól ismert latin zenekar, a Los Orangutanes zenészeiből. A zenekar kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy a salsa táncot népszerűsítse, annak is az eredeti, nagy zenekaros hangzását megidézve.

A zenekar neve is a salsát megalapozó Fania Allstars előtt tiszteleg. A zenekar salsa mellett, bogaloo, chachacha, son montuno és még számos népszerű latin tánczenét játszik. A Stefánia Allstars 2022 nyarán a budapesti Városligetben tartotta vasárnaponként saját eseményét Tánc A Parkban néven, mely már az első alkalomból fogva hatalmas siker lett, rendszeresen több száz salsa rajongó lepte el a ligetet vasárnaponként, most pedig a veszprémi közönségnek is megmutatják ezt magyar és külföldi zenészekkel.

A közös zenélésről Márton elmondta, különleges élmény ezekkel a latin-amerikai zenészekkel közösen színpadra lépni, hiszen amíg itthon sok tanulással lehet elsajátítani a fogásokat, nekik a vérükben van.

A koncertekről, többek közt a Stefánia Allstars fellépésről az ActiCity honlapján lehet még több infót találni.

December 31-én, délután 2-től pedig megnyílnak az Óváros tér teraszai, zenés, forraltboros sétára invitálva időseket, fiatalokat egyaránt. Este a város meghatározó lemezlovasai váltják majd egymást és alkotnak egy nagy zenei mixet, hogy vérpezsdítő dallamok mellett ünnepelhessük a mögöttünk álló, ragyogó hónapokat és az előttünk álló új évet.

vehir.hu
további cikkek
José Cura és a tanításai VeszprémFest José Cura és a tanításai A VeszprémFest szerdai napján José Cura argentin operaénekes lépett a História Kert színpadjára. Napjaink egyik legfoglalkoztatottabb művésze, akinek jelenléte némiképp nosztalgiával is szolgálhatott, hiszen 2004-ben az ő fellépésével indult útjának a VeszprémFest, azt követően pedig 2010-ben és 2018-ban is színpadra állt. A szerdai operaest nem csupán egy fellépés volt, amely zenei elemekből tevődött össze, hanem akaratlanul is valódi tanítást prezentált az argentin operacsillag. ma 13:49 Egy estére senki nem maradt magányos VeszprémFest Egy estére senki nem maradt magányos VeszprémFest, Magyarország egyik legrangosabb zenei fesztiválja, mondhatni a magaskultúra helyi fellegvára, tegnap ismét bebizonyította, hogy milyen érzés az, amikor a zene közelebb hozza egymáshoz az embereket. tegnap 12:14 Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Hybridart Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Június 21-én hivatalosan is megnyílt Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója. A szervezői megálmodtak egy pop-up helyszínt, amellyel új színt hozhatnak a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. Egy olyan találkozási pont jött létre, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok, vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.  2024. július 16. 14:15 A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A 2023-as első INOTA Fesztivál fényművészeti programjának egyenes ági folytatásaképp jelentkezik most augusztus 30-tól a háromnapos INOTA Focus: RADIANCE, hogy ismét összekapaszkodjon az üzemen kívüli inotai hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra. Az INOTA Fesztivál az Erste támogatásával ráadásul fényművészeti pályázatot is hirdet. 2024. július 16. 22:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.