Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új bajnokot avattak a Sípmester Fesztiválon

2024. január 8. 13:28
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye labdarúgó játékvezető-válogatottja története során először hódította el a Sípmester Fesztivál trófeáját, miután a vasárnap délutáni döntőben 1-0-ra felülmúlta Bács-Kiskun vármegye csapatát. A rendezvény remek hangulatban zajlott, sokáig fogják emlegetni.

Ahogy arról beszámoltunk, az elmúlt hétvégén Veszprém biztosított otthont a XVII. Sípmester Fesztiválnak, amelynek keretein belül négyszáz labdarúgó-játékvezető mérhette össze tudását a Március 15. utcai sportcsarnokban és a Vetési Albert Gimnázium Tornacsarnokában.

A komoly hagyományoknak örvendő, kétnapos tornát a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Veszprém Vármegyei Igazgatósága és a Veszprém Vármegyei Játékvezetői Bizottság rendezte.

A 19 vármegye és Budapest játékvezető-válogatottja szombaton négy darab ötcsapatos csoportban kezdte meg a küzdelmeket, majd másnap a helyosztó mérkőzések következtek. A csoportokból az első két alakulat jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba: a bronzmérkőzésen Baranya és Békés találkozott egymással, míg a döntőbe Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg kvalifikálta magát.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye válogatottja nyerte a XVII. Sípmester FesztiváltSzabolcs-Szatmár-Bereg vármegye válogatottja nyerte a XVII. Sípmester Fesztivált

A bronzérmet a korábbi négyszeres győztes bácsiak nyakába akasztották, míg a címvédő békésieknek ezúttal be kellett érniük a negyedik pozícióval. A végső finálé végletekig kiélezett küzdelmet hozott: sokáig úgy tűnt, gól nélküli döntetlen után majd a büntetők fognak dönteni, ám a szabolcsiaknak egy remek akció végén sikerült betalálniuk, amely végül a tornagyőzelmet is jelentette számukra.

A házigazda veszprémiek a húszcsapatos torna tizennegyedik helyén végeztek. Játékosok: Blum Dániel, Farkas Gergő, Szalai László, Pillók Ádám, Mohos Milán, Keszthelyi Krisztián, Lukács István, Kis-Varga Ákos, Kis-Varga András, Horváth András, Jónás Bálint, Kiss Szabolcs, Takács Gergő. A stáb tagjai: Kuntner Zoltán, Kéri Árpád, Babos Tibor. Játékvezetők: Karsai Roland, Takács Gábor, Bódi Attila.

A veszprémiek mind szervezésben, mind játékban bizonyítottakA veszprémiek mind szervezésben, mind játékban bizonyítottak

A programot egy gálamérkőzés is színesítette: az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság az MLSZ Igazgatók csapatával mérkőzött meg. A barátságos találkozó az igazgatók 1-0-s győzelmével zárult.

A Március 15. utcai sportcsarnokban rendezett eredményhirdetésen a térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Veszprém ismét bizonyította, miért is nevezik sokan a sport fővárosának.

Ovádi Péter országgyűlési képviselőOvádi Péter országgyűlési képviselő

Büszkék vagyunk arra, hogy Veszprém sportos város. A megyeszékhely emlékezetében számos nívós torna szerepel, tökéletesen illeszkedik közéjük a Sípmester Fesztivál is. Bízom benne, hogy az itt szerzett élmények és a futball szeretete többször is visszacsábítja hozzánk a résztvevőket!

Az MLSZ Játékvezető Bizottságának elnöke, Hanacsek Attila a szervezést és résztevők hozzáállását méltatta, majd bejelentette, hogy a fesztivált jövőre a „viharsarokban”, Békés vármegyében rendezik. 

A Veszprém Vármegyei Igazgatóság vezetője, Finta Péter elismerését fejezte ki munkatársai irányába, akik mindent megtettek a torna sikeressége érdekében.

Finta Péter vármegyei igazgató (sötétszürke pólóban) kollégái hozzáállását méltattaFinta Péter vármegyei igazgató (sötétszürke pólóban) kollégái hozzáállását méltatta

Veszprémben a hosszú évek alatt különleges, összetartó közösséget alakult is, ami a mai világban ritka kincsnek számit: minderre bátran építkezhetünk a jövőben is! A résztvevők előtt emelem kalapomat, nagyot küzdöttek az összes mérkőzésen. Megmutatták, hogy nemcsak a síppal, hanem labdával is remekül bánnak!

Az esemény zárásaként a különdíjakat is kiosztották a vezetők: a legjobb játékosnak Fehérvári Patrikot (Bács-Kiskun) választották, a legjobb kapusnak járó díjat pedig Takács Ákos (Szabolcs-Szatmár-Bereg) nyerte el. A gólkirály Sipos Tamás (Komárom-Esztergom) lett hét találattal, míg a Fair-play díjat a roppant sportszerűen szereplő Pest vármegyei alakulatnak ítélték oda.

Kaibás Dezső, a Veszprém Vármegyei Játékvezető Bizottság elnöke Kuntner Zoltán elnökségi tagot külön is köszöntötte, hiszen a szaktekintély vasárnap ünnepelte 70. születésnapját.

A XVII. Sípmester Fesztivál végeredménye:

1. Szabolcs-Szatmár-Bereg
2. Bács-Kiskun
3. Baranya
4. Békés
5. Fejér
6. Pest
7. Budapest
8. Győr-Moson-Sopron
9. Heves
10. Jász-Nagykun-Szolnok
11. Borsod-Abaúj-Zemplén
12. Csongrád-Csanád
13. Komárom-Esztergom
14. Veszprém
15. Hajdú-Bihar
16. Somogy
17. Zala
18. Tolna
19. Vas
20. Nógrád

Galéria
Nagy sikert aratott a Sípmester Fesztivál
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.