Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Keleti Ágnes 103 éves

2024. január 9. 12:58 // Forrás: MTI
Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára és Berki Krisztián, a MATSZ sportigazgatója is személyesen köszöntötte fel 103. születésnapja alkalmából Keleti Ágnest, a világ valaha élt legidősebb olimpiai bajnokát.

"Ági néni a korához képest jól van, bár az utóbbi időben a hallása egy kicsit megkopott. Érdeklődött a Magyar Torna Szövetségről és a magyar tornászokról. Egyébként ottlétünkkor is sportműsor ment a háttérben a televízióban. Jó volt látni, hogy az ötszörös olimpiai bajnokunk az elmúlt három évben gyakorlatilag semmit sem változott..."

- idézte a MATSZ közleménye Altorjai Sándort, aki Berki Krisztiánnal kedden délelőtt látogatta meg az ötszörös ötkarikás aranyérmes tornászt.    

A MOB honlapja szerint Gyulay Zsolt hétfőn délután virágcsokorral kereste fel budapesti lakásán az élő legendát, és "kívánt jó egészséget és boldogságot" neki.

Karrierje során összesen tíz olimpiai érmet (5 arany, 3 ezüst, 2 bronz)nyert Keleti Ágnes, ezzel ő Magyarország legtöbb ötkarikás medállal rendelkező női sportolója. A Nemzet Sportolója 2023. szeptember 8-án került Tarics Sándor, a 2016-ban 102 évesen és 241 naposan elhunyt vízilabdázó elé a legtovább élt olimpiai bajnokok listáján.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.