Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Így válassz kamerarendszert: 5 tipp a vásárláshoz és a felszereléshez

2024. január 12. 9:25

A kamerarendszerek elterjedésének két fő oka van: egyrészt jelentős árcsökkenésen estek át ezek az eszközök, másrészt immár bármilyen műszaki előképzettség nélkül is bárki be tudja üzemelni őket.

Napjainkban már elég egy (amúgy is mindig nálunk lévő) okostelefon ahhoz, hogy bármikor megnézhessük a kamerák által továbbított élőképet. Sőt, a világ bármely pontjáról tudjuk vezérelni ezeket az otthonunkban telepített biztonsági eszközöket. Pillanatok alatt változtathatunk a beállításokon is, egy nagyon rugalmas és hatékony megoldás biztosítja a védelmünket.

Mi alapján válasszunk kamerarendszert?

Egy jól megválasztott Fisotech kamerarendszer maximálisan kiszolgálja az igényeidet. Hoztunk 5 tippet a vásárláshoz és a felszereléshez, hogy tudd mire kell figyelned, amikor döntesz az egyes típusok között. Ezeket érdemes megfogadnod, hogy valóban azt tudja majd a rendszered, amire szükséged van.

1. Hogy lát egy kamera?

Indulj ki abból, amit te látsz! Ez lehetne egy alapszabály. Ahogy te sem, úgy ezek az eszközök sem fognak átlátni a bokrokon vagy a falakon. Így nem mindegy, hogy hova helyezed el őket, amihez még azt is érdemes tudnod, hogy egy kamera jellemzően nagyjából 85-90 fokos szögben lát. 

2. Nem kell mindent megfigyelni!

Nem lenne túl gazdaságos és valószínűleg célravezető sem, ha minden egyes négyzetmétert látni szeretnél a telefonodról.

Célszerű azokat a területeket bekamerázni, amik valóban fontosak. Ilyen lehet otthonunk esetén a kapu, a bejárati ajtó vagy az ablakok környéke. Boltoknál a kassza, méhészeknél a méhkasok körüli terület a fontos és így tovább. 

3. Tippek kamerák felszereléséhez

Olyan magasra rakd őket, hogy ne lehessen könnyen elérni vagy leverni őket, ezáltal védve lesznek. Ha erre nincs lehetőség, akkor válassz félgömb alakú dóm kamerákat, amelyeken nincs kiálló rész, tehát vandálbiztosabb kialakításúak, így alacsonyabban is biztonságban vannak.

Ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor úgy telepítsd a kamerákat, hogy lássák egymást, azaz az egyik kamera látómezejében legyen a másik kamera...

4. A bejáratot mindig érdemes megfigyelni

Üzletek és lakások esetén kifejezetten hasznos lehet, ha a belépéskor már van értékelhető felvételünk mindenkiről. Üzletek megfigyelésekor tovább csökkentheted az elkövetési hajlandóságot azzal, hogy egy monitort raksz a bejárattal szembe, ahol látja magát az, aki belép a boltodba.

5. Az egyes kamera típusok nem ugyanolyan messze látnak

Érdemes megismerni a termékleírásokat. A kiszemelt kamera lehet csak 10 méterig, de az is lehet, hogy 150 méteres távolságra is jól lát. Éjjellátó kamerák esetén nincs szükséged extra megvilágításra. Ha viszont a kamerád nem rendelkezik ilyen funkcióval, jó trükk lehet mozgásérzékelős éjszakai reflektorok telepítése, melyek szinte nappali fényviszonyokat biztosítanak, így jelentősen tudják növelni a látási viszonyokat.

Csak olyan kamerarendszert érdemes vásárolni, amit ki is tudsz használni. Ha például nincs szükséged forgatható kamerára, válaszd bátran a gyakran olcsóbb fix kivitelt, mint ahogyan a nagyobb felbontású helyett is vásárolhatsz alacsonyabb felbontású, de még megfelelő képminőségű változatot.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.