Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
18°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
18°C

Az ittas sofőr és barátja is hallgatott a balesetük során kizuhant utasról

2024. január 12. 10:27 // Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség
Halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy ittasan balesetet okozó sofőrrel szemben, míg utasát segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja.

A vádirat szerint a 30 éves elkövető és 24 éves barátja 2023. március 18-án, éjszaka, egy Várpalotához közeli község szórakozóhelyén italozott. A sértett - egy fiatal nő - is itt töltötte az estét a barátaival. Az erősen ittas vádlottak hajnalban elhatározták, hogy autóval hazamennek, amikor a sértett - bár barátai a sofőr ittassága miatt igyekeztek erről lebeszélni - beült hozzájuk azért, hogy hazavigyék.

Az idősebb elkövető Várpalota felé közlekedve egy balra ívelő kanyarban a megengedettnél gyorsabb, mintegy 100 kilométer/órás sebességgel letért az útról és az árokba hajtott. A jármű közel negyven méter után az árok falának ütközött, majd többször átfordult és a tetején állt meg. A hátul ülő sértett nem volt bekötve, ezért kizuhant, míg a két elöl ülő és biztonsági övet használó vádlott könnyebb sérülésekkel szállt ki az összetört gépkocsiból. 

A vádlottak a helyszínen megálló és segíteni akaró emberek elől elhallgatták, hogy az autóban rajtuk kívül más is utazott, és elküldték őket. Miután egy szemtanú mégis bejelentést tett, a rendőröknek és tűzoltóknak sem adtak számot az utasról, sőt megtalálása után is azt állították, hogy nem velük utazott, és nem tudják kicsoda.

A nő a helyszínen elhunyt, életét az időben érkező orvosi segítség sem menthette volna meg.

Az ügyészség a sofőrrel szemben börtönbüntetés, közügyektől és járművezetéstől eltiltás, valamint pénzbüntetés kiszabására, míg a barátjával szemben felfüggesztett fogházbüntetés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.