Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Sok sport minden korosztálynak

2010. június 30. 6:20 // Forrás: Csapody Kinga
Idén nyáron nemcsak színes kulturális programokat, hanem rangos atlétikai versenyeket is rendeznek Veszprémben.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC), a Veszprém Megyei Atlétikai Szövetség (VEMASZ), valamint a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) képviselői tartottak sajtótájékoztatót.

Molnár Ferenc, az utánpótlás szövetségi kapitánya kiemelte az U-20 Nemzetközi Válogatott Viadal fontosságát a versenynaptárban.

Beszélt arról is, hogy július 7-én a cseh, a horvát és a szlovén, 20 éven aluli junior válogatottakon kívül veszprémieknek is szoríthatnak a kilátogatók; Hudi Ákosnak kalapácsvetésben, rajtuk kívül még Szalai Benjaminnak és Tóth Andrásnak 2000méteres akadályfutásban. Mivel ez az utolsó lehetősége a versenyzőknek, hogy a kanadai junior világbajnokság előtt teljesítsék a kvalifikációs szintet, emiatt is kiemelt jelentőségű megmérettetésről van szó. Bár tizennégyen már rendelkeznek kvótával, a veszprémi kalapácsvető Fertig Fruzsinától és 400 méteren és akadályban a futó Loránd Lillától, valamint a 4x100-as női váltótól még szintet vár a kapitány.


Molnár Ferenc

Tungli József, a Balaton Bajnokság elnökhelyettese, megsárgult újságkivágásokat is hozott, amelyek régi sportversenyekről és az elért sikerekről számoltak be. A felvezető után az atlétika szeretetére, népszerűsítésére kérte a jelenlévőket és ismertette a július 10-én az Egyetemi Stadionban megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Balaton Bajnoksággal és III. Szenior Veszprém Kupával kapcsolatos főbb tudnivalókat.


Tungli József

Jelentkezhet a Balaton Bajnokságra az, aki 1995. január 1-je előtt született, szeniorra 30 év feletti nők és férfiak, ezeken a kritériumokon kívül bárki, aki érvényes versenyengedéllyel és sportorvosi igazolással rendelkezik.


Németh Attila

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója szeretettel meghívott minden sportszerető érdeklődőt, sportolót és edzőt, valamint a sportvezetőket is, hogy egy igazán kellemes nyárestét, július 10-ét egy izgalmas versenyen, a Balaton Bajnokságon töltsön el.


 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.