Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
16°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
16°C

Letartóztatásban az orvost felpofozó fiatal nő

2024. január 25. 10:56
A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 24 éves várpalotai nőnek, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított a várpalotai kórház pszichiátriai szakrendelésén gépjárművezetői engedélyhez szükséges alkalmassági vizsgálat miatt jelent meg. A rendelés során az alkalmassági vizsgálat alapján az orvos közölte a gyanúsítottal, hogy nem nyilvánítja alkalmasnak, átadta az erről szóló iratot, majd döntése szakmai indokairól is tájékoztatta őt. Erre a gyanúsított a sértett által átadott iratot összegyűrte, ledobta a földre, majd odalépett a sértetthez és arcon ütötte, ezután kiszaladt a rendelőből – számolt be az esetről a Veszprémi Törvényszék. 

A gyanúsított letartóztatását a bíróság a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak, tekintettel arra, hogy a gyanúsított korábban büntetve volt, előző büntetése, és a vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás nem tartotta vissza a bűnismétléstől, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt hajt végre.

A végzést az ügyész tudomásul vette, azonban a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, melyre tekintettel a végzés nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a gyanúsított a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.