Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C

Letartóztatta a bíróság a kiszemelt nőt folyamatosan zaklató férfit

2024. február 8. 14:36 // Forrás: Veszprémi Törvényszék
A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 43 éves férfinak, akivel szemben többrendbeli zaklatás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A Veszprémi Törvényszék sajtóosztálya közölte: a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2023. augusztus közepe és október eleje közötti időben napi rendszereséggel zaklatta ismerősét. A gyanúsított és a sértett kb. 3 évvel ezelőtt ismerkedtek meg egymással, közöttük párkapcsolat nem alakult ki, amelyet a gyanúsított nem tudott elfogadni. 2023. augusztus közepétől kezdődően a gyanúsított naponta többször, az éjszaka folyamán is felhívta a nőt, addig csörgetve a készüléket, míg fel nem vette a telefont. Az adott időszak alatt előfordult, hogy a gyanúsított a sértett munkahelyén is megjelent. Ennek kapcsán a sértett figyelmét a munkaadója felhívta, hogy igyekezzék a gyanúsítottat rábírni arra, hogy ne járjon a sértett munkahelyére, mert a sértett elveszítheti a munkáját. A gyanúsított a fentieken túl olyan fenyegető hangüzenetet is küldött a nőnek, amely félelmet keltett benne.

A gyanúsított 2023. október 2-án megjelent a sértett által bérelt lakás előtt, várt, majd a sértettel kiabálni kezdett. Mivel a gyanúsított a nő felszólítása ellenére nem hagyott fel a cselekményével, és a sértett attól tartott, hogy a gyanúsított bántalmazni fogja, őt egy gáz sprayvel lefújta, majd rendőri intézkedést kért.

A gyanúsított cselekményével a sértett magánéletébe, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, rendszeresen, tartósan háborgatta, így a nő a zaklatás miatt magánindítvánnyal élt a gyanúsítottal szemben, valamint kérte a távoltartását is.

A gyanúsított a kihallgatását követőn a sértett bérleményéhez ment, csengetni kezdett és a nőt kereste, a csengőt folyamatosan nyomta. A gyanúsított viselkedése miatt a lakók rendőri intézkedést kértek. Miután a sértett aznap hazaért, közölték vele, hogy már nem mehet be, azonnal költözzön ki.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája 2023 novemberében elrendelte a gyanúsított távoltartását, kötelező magatartási szabályként előírta, hogy a sértettel ne lépjen kapcsolatba, a sértett mindenkori lakóhelyétől és tartózkodási helyétől, munkahelyétől, az általa rendszeresen látogatott intézményektől, a sértett által gyógykezelés céljából látogatott egészségügyi intézménytől, vallásgyakorlása során látogatott épülettől maradjon távol.

A gyanúsított nem sokkal ezt követően megjelent a sértett munkahelyén, hogy beszéljen vele. Mivel a gyanúsított többszöri felszólításra sem távozott, a sértett rendőri intézkedést kért, melyet követően a gyanúsítottat előállították.

A Veszprémi Járásbíróság 2024 januárjában a távoltartás szabályainak megszegése miatt rendbírságot szabott ki a gyanúsítottal szemben, aki ennek ellenére a távoltartás szabályait ismételten megszegte, amikor 2024. január 31-én megjelent a sértett munkahelyén. A sértett munkahelyének vezetője emiatt telefonon bejelentést tett a rendőrségre, majd a kiérkező rendőrjárőr a gyanúsítottat intézkedés alá vonta.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében látta indokoltnak tekintettel arra, hogy a gyanúsított eddigi magatartása, valamint a kiérkező rendőröknek tett kijelentése, mely szerint nem hajlandó betartani a távoltartás szabályait, egyértelműen arra utal, hogy nem akar felhagyni a sértett háborgatásával, továbbá semmibe veszi a bíróság által megállapított magatartási szabályokat.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a gyanúsított a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.