Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
7°C
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
7°C

Megvan, hogy kik lesznek Putyin ellenfelei az orosz elnökválasztáson

2024. február 12. 13:28
Összesen négy jelölt neve lesz ott a szavazólapon március 17-én Oroszországban, köztük a jelenlegi elnöké, Vlagyimir Putyiné.

A Magyar Nemzet az orosz Központi Választási Bizottságra hivatkozva írta, hogy véglegesnek tekinthető, hogy kik indulnak az oroszországi elnökválasztáson, amit március 17-én tartanak.

A jelenlegi elnök, Vlagyimir Putyin mellett Vlagyiszlav Davankov, a Duma (az orosz parlament) elnökhelyettese, az Új Emberek párt színeiben, Leonyid Szluckij, a nacionalista LDPR párt vezetője, illetve Nyikolaj Haritonov, a Duma távol-keleti és sarkvidéki régiók fejlesztéséért felelős bizottságának vezetője, a Kommunista Párt logója alatt lesznek még ott a politikai megmérettetésen.

Az orosz törvények szerint, ha egy jelölt sem kapja meg a szavazatok több, mint felét – amire kevés esély mutatkozik – akkor egy hét múlva tartanak egy második fordulót is.

Oroszország történelmében ez lesz a nyolcadik elnökválasztás. Eddig hárman tölthették be ezt a pozíciót, 1991-1999 között Borisz Jelcin, 1999-2008 között Vlagyimir Putyin, 2008-2012 között Dmitrij Medvegyev, 2012-től a mai napig pedig ugyancsak Putyin.

Az orosz elnökválasztás idejére már Magyarországnak is lesz új köztársasági elnöke, hiszen az alaptörvény értelmében Novák Katalin szombati lemondása után harminc napja van az országgyűlésnek megválasztani az új államfőt.

vehir.hu
további cikkek
Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. ma 3:15 Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. tegnap 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. tegnap 18:09 Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal Budapest-Bamako Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal A Vehir.hu a veszprémi bamakós csapat médiapartnereként szeretettel vár mindenkit a közönségtalálkozón, ahol Vermes Gábor és Szűcs Dávid elmesélik az élményeiket és legizgalmasabb tapasztalataikat az idei Budapest-Bamako Rally-ról. A helyszínen megtekinthető lesz az a több mint negyvenéves Mercedes W123 típusú autó is, amivel a két helyi férfi megtette a 9200 km-es távot. tegnap 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.