Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A ,,békéért” futottak Veszprémben a rendvédelmi szervek

2024. február 16. 13:47
A Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) évente február 18-án ünnepli megalakulásának évfordulóját a "CISM – International Day of Military Sports" elnevezésű eseménnyel, melynek keretében a tagországok katonái világszerte több százezren futnak egyazon napon.
 

Az esemény fő célja, hogy kiemelje a sport fontosságát a katonai hivatásban, összehozva a sport iránt elkötelezett hazai és nemzetközi sportszervezeteket, szövetségeket és a civil társadalmat a "Béke és barátság a sporton keresztül!" jelmondat alatt.

Ez Veszprémben nem csupán a békéért való futást jelenti, hanem egyfajta szimbólumot is a társ-fegyveres és rendvédelmi szervek (Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság, Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet, Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Veszprém Vármegyei Rendőr-Főkapitányság, Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ) közötti sikeres együttműködésről. Ezt az együttműködést erősítve, Veszprémben 2015-től kezdve a társ-fegyveres és rendvédelmi szervek évente egymásnak adják át az esemény megrendezésének jogát.

Idén a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ munkatársai szervezték a rendezvényt, 2024. február 16-án délelőtt Veszprémben, a Kolostorok és Kertek völgyében. Az összetartozást jelképezve a hivatásos állományúak egyenruhában, futva teljesítették a 2024 méteres távot.

Forrás: Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldala

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.