Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Letaszították trónjáról Litkeyt

2010. július 3. 10:08 // Forrás: MTI
A kilencszeres győztes magyar klasszist ugyan legyőzte svájci ellenfele, a Nemere II 55 éves rekordját azonban nem sikerült megdönteni.

A NaturAqua lett a győztes Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenyén, a balatoni 42. Kékszalag T-Mobile Nagydíjon, amelyen ezúttal a hagyományos egytestű hajóknál sokkal gyorsabb katamaránok is rajthoz állhattak.

Ennek ellenére nem dőlt meg a Nemere II 1955-ben felállított 10 óra 40 perces csúcsa, egyszersmind a 2001 óta minden Kékszalagon győztes, s az ideinek ugyancsak többtestű hajóval nekivágó Litkey Farkasnak sem sikerült a címvédés, ugyanis a Budapest Bank-Sagemmel negyedikként végzett.

A pénteken elrajtolt, és a 623 starthoz állt hajóval nevezési rekordot döntő viadal mezőnye a célpontnak is számító Balatonfüredről indult, s a hagyományos útvonalon a Balatonkenese-Siófok-Tihany-Keszthely-Tihany-Balatonfüred, légvonalban 150 km-es távot teljesítette, melynek végén rendkívül izgalmas befutót láthatott a füredi mólóra kilátogató több ezer néző.

A vártnál gyengébb szelet kapó, és így hosszúra nyúlt Kékszalag győztese Roland Gaebler kormányos és Nyári Zsolt csapata lett egy Ventilo 28 M2 típusú katamaránnal, a NaturAquával. Hajnali egy óra ötven perckor értek célba, tehát csaknem tizenhét órára volt szükségük a pálya teljesítéséhez.

Másodiknak Wossala György, a magyar szövetség társelnöke érkezett be egy Extrém 40-es katamaránnal, az Audi Ramada Sailing Teammel, amelynél a kormányosi feladatot az a kétszeres olimpiai bajnok osztrák Roman Hagara látta el, aki a Tornádó hajóosztályban Hans-Peter Steinacherrel együtt 2000-ben és 2004-ben szerzett ötkarikás aranyérmet.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.