Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Cápa a veszprémi menhelyen

2024. március 3. 8:32
A kiváló veszprémi úszó, Rasovszky Kristóf - avagy a Balatoni Cápa - feleségével közösen látogatta meg a hétvégén a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központ lakóit. 

Nem csak a sportban kiemelkedő Kristóf teljesítménye, civilként is követendő példát állít mások elé, hiszen a menhelyi látogatások során rengeteg örömet lehet szerezni a gazdátlan állatoknak. 

Az úszót és párját elkísérte Ovádi Péter, állatvédelemért felelős kormánybiztos is, és természetesen nem érkeztek üres kézzel. Az adományok mellett pedig legalább olyan fontos a játék, a simogatás, hogy kitöltsék a várakozással teli pillanatokat, amíg a menhelyi állatoknak nem találnak végleges gazdát. 

PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központotot tavaly decemberben adták át, és komplexebb feladatokat is ellát, a menhelyi állatok gondozásán kívül. Az edukációt és így vele együtt a prevenciót tartják az egyik legfontosabb küldetésüknek, falain belül szeretnék a felelős állattartás fontosságára felhívni a figyelmet, illetve növelni az örökbefogadási kedvet. A sokoldalú központ a kormány 500 millió forintos támogatásával jött létre, Ovádi Péter kormánybiztos pedig már a megnyitón hangsúlyozta:

“Központ reméljük, hogy egy rövid megálló lesz a sorsára hagyott állatoknak a szerető gazdikhoz vezető út során."

A kompetencia központ előre egyeztetett időpontban várja a látogatókat, az örökbefogadható állatokról a menhely honlapján megtalálható minden pontos információ. 

Balogh Dóra
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.