Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
21°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
21°C

Egy férfi több ezer nővel ismerkedett egyszerre a Tinderen

2024. március 4. 16:33 // Forrás: COINTELEGRAPH
Az életünk számos területén egyre inkább nő a mesterséges intelligencia (MI) szerepe. Ez a fajta technológiai fejlődés folyamatosan új lehetőségeket kínál, úgy tűnik már emberi kapcsolatainkban is lassan átveszi az irányítást. Egy orosz férfi például mester szintre emelte az MI használatát, amikor a Tinderen képes volt egyszerre 5239 nőt szédíteni, az algoritmusok manipulációjával. 

A párkereső alkalmazásokban már elterjedt jelenség, hogy az MI algoritmusok segítségével javasol potenciális partnereket a felhasználóknak. Ezek az algoritmusok az egyéni preferenciák, érdeklődési körök, és korábbi viselkedési minták alapján képesek megtalálni azokat a személyeket, akik valószínűleg a legjobban illeszkednek egymáshoz. Ezáltal az embereknek könnyebbé válik a megfelelő társ megtalálása, és az ismerkedés folyamata is hatékonyabbá válik.

Eddig minél inkább extrovertált személyiségünk volt, annál nagyobb volt az esélye, hogy valahol belebotlunk a nagy Ő-be, vagy legalábbis annak egyik alternatívájába. Egy szerelmi szál kialakulásában elengedhetetlen a megfelelő kommunikáció, a nyitottság, az érdeklődés a másik fél iránt. De lehet, most már elég lesz az is, ha csak szimplán legalább egy pro- és kontra listát össze tudunk állítani a nekünk tetsző, vagy épp kevésbé szimpatikus tulajdonságokból.  

Legalábbis így volt vele az a programozó, aki helyett 5239 nővel csetelt a ChatGPT a Tinderen, a végén pedig az egyiknek közösen megkérték a kezét is. Alexander Zhadan orosz programozó a diplomáját is a mesterséges intelligenciának köszönheti, így valószínűleg kézenfekvőnek találta, hogy jövendőbelijét is annak segítségével találja meg. Felesleges mélyen szántó gondolatokba belemenni, vagy tetteinek erkölcsi és morális aspektusait vitatni, maga a technika mindenképpen újszerű és tudományosan izgalmas. Azt mindenki eldöntheti magában, hogy ez a jövőkép kell-e neki, a lehetőség megvan rá, már itt van a kezünkben.

Zhadan nem volt nagy igényű férfi, egyszerűen rábízta a Tinderre, hogy minden nőt húzzon jobbra magától, aztán szintet lépve szűrte azokat a nőket, akik túl sok szabad bőrt villantanak a képeken, illetve az asztrológiával, csillagjegyekkel kapcsolatos információkra sem volt kíváncsi. A szerencsés, vagy inkább szerencsétlen nőkkel a későbbiekben a ChatGPT beszélgetett a férfi helyett, ami részben be is vált. Az apró rendszerhiba mindössze annyi volt, hogy néha egy helyre és egy időben fixálta le a randevúkat, vagy olyan ajándékokat és virágokat ígért be a meghódítandó hölgyeknek, amikről a programozó nem is tudott.

Zhadan és párjaZhadan és párja

A program végül leszűkítette az 5239 potenciális partnert négy főre, akikkel már valóban bizalmasan beszélgetett az MI, így végül eljutott a kiválasztott hölgyig, egy bizonyos Karináig, akinek még a kezét is megkérték, Zhadan és a ChatGPT közösen. A modern kor szerelmi háromszöge ez, ahol a cél közös és még férfias rivalizálás sem ütheti fel a fejét. Karina igent mondott, arról tudomásunk nincsen, hogy vajon a vasárnapi ebédnél is az MI beszélget-e majd vele, vagy férje végül hajlandó lesz érdemben is bekapcsolódni a házasságába.

A programozónak az egész procedúra nagyjából 1400 dollárba került – kb. félmillió forintba – és 120 órányi számítógép előtti üldögélésbe. Elmondása szerint abszolút megérte számára, hiszen a hétköznapi, ortodox ismerkedési módszerekkel, a hagyományos randizással ennél sokkal több idő, becslései szerint öt év kellett volna ahhoz, hogy végül oltár elé álljon. Aki egy életen át keresi a „perfect match”-et, az most lehet egy kicsit elgondolkodik, hogy ezt ilyen alacsony költségvetésből és minimális szívfájdalommal is meg lehet oldani.

Reméljük jövendőbeli gyermekeihez már azért lesz egy-két kedves szava.

vehir.hu
további cikkek
Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Örök kérdés, amely újra és újra előkerül a nyaralószezon közeledtével. De tényleg van rá egyértelmű válasz? ma 14:47 Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse 80 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztálya (Ezrede), melynek apropóján városunkban is megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében. tegnap 12:50 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   tegnap 11:59 Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók tűzoltóság Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók Szent Flórián-nap alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelyen több elismerést is átadtak a megye tűzoltóinak, hivatásosoknak és civileknek is. tegnap 15:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.