Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
18°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
18°C

„Megfosztottak demokratikus jogomtól – belém fojtották a szót!” / Katanics a képviselők kiesett bértérítéseit firtatja

2008. május 29. 11:57
Polgármester úr ma ülésvezetésből elégtelenre vizsgázott. Nem ismeri a működési szabályzatot, vagy szándékosan fosztott meg demokratikus jogomtól és belémfojtotta a szót - mondta a sajtó képviselőinek Katanics Sándor szocialista önkormányzati képviselő a csütörtöki közgyűlésen.

A kritikus pillanatra akkor került sor, amikor Katanics lehetőséget kért, reagálhasson az írásban megkapott polgármesteri válaszra. Az előző közgyűlésen a városatya afelől érdeklődött, mely képviselők és mennyi költségtérítést igényeltek, amiért képviselői feladataik miatt munkaidőkiesésük volt munkahelyükön. A mai testületi ülésen Katanics szerette volna kifejteni, miért nem tartja elfogadhatónak a kapott választ, de Debreczenyi János polgármester figyelmeztette, pusztán elfogadni, vagy megtagadni van lehetősége a választ, ezt hosszan ecsetelni nincs sem mód sem idő.

A közgyűlés szünetében Katanics Sándor sérelmei mellett a kapott válaszra is kitért. Véleménye szerint nincs megfelelően szabályozva ki és milyen módon igényelhet ilyen költségtérítést. A jogszabály szerint ugyanis nem a munkáltató igényeli ezt az összeget, hiszen ő a kieső munkaidőt arányosan levonja a bérből, tehát a munkavállaló ennyivel kevesebb fizetést kap. Az összeget tehát nem a munkáltató, hanem a képviselő igényelheti. Ezzel ketten éltek, Némedi Lajos és Brányi Mária. Katanics szerint további vizsgálatra lenne szükség, hogy a részletekre is fény derüljön, és a kifizetések minden esetben jogszerűen történjenek.

Katanics azt is felvetette, hogy bár lehet, hogy törvényes ez a kieső bér térítés, de ha törvényes is, attól még nem etikus. Elmondta, hogy a korábbi években ezzel e lehetőségükkel nem éltek a képviselők.

Füssy Angéla
további cikkek
Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása. ma 16:31 Megújult a takácskerti sportpálya Megújult a takácskerti sportpálya Az Európa Kulturális Fővárosa év alatt rengeteg nagyszabású infrastrukturális beruházás történt Veszprémben, de a városrészek fejlődése nem állt meg, és a helyi közösségek töretlen erővel dolgoznak együtt továbbra is. Ahogy a Takácskert eddig elhanyagolt focipályának megújulása is ezt mutatja.   ma 15:56 Vajon kitől idézett a V-Busz? Vajon kitől idézett a V-Busz? „Hidd el, hogy képes vagy rá és félig már véghez is vitted.” Ez a mondat fogadja a V-Busz utazóközönségét a buszok kijelzőjén. Na, de kitől származik az idézet, ami az érettségiző diákoknak szól elsősorban? ma 10:00 Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? közélet Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? Szombat délelőtt a vármegyei Csolnoky Ferenc kórház bejárata előtt „Haldokló egészségügy - a Csolnoky Ferenc Kórház gazdátlan” címmel tartott sajtótájékoztatót Dr. Varga-Damm Andrea képviselőjelölt és Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő.   tegnap 17:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.