Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tízéves a zsiráflány!

2024. március 4. 22:48 // Forrás: Veszprém Zoo
Hihetetlen, milyen gyorsan repül az idő! Nemrég egy újabb ikonikus állatkerti lakó kerek születésnapját ünnepelték.

A hétvégén Zuri, a zsiráf töltötte be a 10. életévét. Az afrikai eredetű Zuri név szépséget jelent, és a zsiráflány ma is ugyanolyan szép, mint egy évtizede. 

Zuri története igencsak különleges. Tíz évvel ezelőtt, amikor világra jött, a nehéz ellés után csak később fogadta el őt az anyja, így a zsiráfbébi speciális etetésre szorult, ezért Marokházi Katalin, a Veszprémi Állatkert kis állatok felnevelésében jártas munkatársa vette a védőszárnyai alá. Kati többéves állatkertészeti tapasztalattal a háta mögött már sok-sok kis állatot nevelt fel sikeresen otthonában, így ő lett a pótanyukája a zsiráfbébinek. Mivel a zsiráf nem fért volna el a nappalijában, így Kati költözött be éjszakára az Afrika-házba, hogy figyelemmel kísérhesse a hosszúnyakúak viselkedését és háromóránként etethesse a "kicsit".

Egy születésnap természetesen nem az igazi torta nélkül, így Kati összeállított egyet Zuri kedvenceiből, répából, almából, hagymából és salátából, amelyet a zsiráflány nagy örömmel fogadott.

E jeles alkalomból felelevenítettük kicsit a legelső szép pillanatokat is Kati és Zuri barátságáról, amelyet a mellékelt fotók is jól bizonyítanak.

zoo
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.