Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A fiatalok lakhatási támogatása is napirendi pont volt az Ifjúsági Kerekasztal ülésen

2024. március 6. 22:03
Szerda délután a Polgármesteri Hivatal B épületében gyűltek össze a fiatalok, hogy az őket érintő jövőbeli témákról beszélgessenek Hegedűs Barbara alpolgármesterrel.

Az Ifjúsági Kerekasztal évente két ülést tart, a szóban forgó találkozón több újdonság is napirendre került. Ahogy máskor, úgy most is sokan képviseltették magukat, például a Pannon Egyetem részéről, az MCC részéről, a Szakképzési Centrumok és a tankerület részéről is jelen voltak a képviselők.

Megtörtént az alelnök, Lakatos Janka bemutatkozása, aki Morvai Leventével mondhatni felváltva gyakorolják a vezetői feladatokat. Rég aktívak az ifjúság témáit érintő kérdéskörök megvitatásában.

Múlt héten a közgyűlés elfogadta a költségvetést, amelyben megnövekedett az ifjúsági keret az elmúlt évekhez képest. Ez azt jelenti, hogy a Fiatalok Napjára ötmillió forint áll rendelkezésre, az esemény szeptemberben esedékes. Hegedűs szerint ez egy olyan támogatási összeg, amellyel egy színvonalas rendezvény lebonyolítására van lehetőség. Ezen kívül elkülönítettek hétmillió forintot az ifjúsági koncepció megvalósítására.

Fontos napirendi pont volt a lakhatás kérdése: a képviselőtestület olyan lakhatási támogatást fogalmazott meg, amelynek teljes részleteit március folyamán dolgozzák ki, de annyit már most is lehet tudni, hogy harmincmillió forint a keret, amelyből olyan albérlők kapnának egyszeri támogatást, akiknek Veszprémben van munkahelyük, és természetesen albérletük.

Az önkormányzat, valamint az önkormányzati fenntartású intézmények dolgozói vehetik majd igénybe, ezzel is szorgalmazva, hogy minél több fiatal helyezkedjen el a közszférában. Egy másik részből is áll majd a szóban forgó támogatás, méghozzá a szakképzésből kikerülő fiatalok számára, egyszeri háromszázezer forintos összeg. Hegedűs hozzátette: bízik abban, hogy ez egy jó kezdeményezés lesz, amellyel sokak lakhatását tudják majd támogatni, harmincéves korig lehet igénybe venni, de a részletes pályázatot későbbre ígérték.

Az ülésen még megvitatták többek között a középiskolai bálról szóló tudnivalókat, kérdéseket.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. tegnap 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.