Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C

Mégis marad a városban cserebere pont

2024. március 14. 11:30
Az utóbbi napokban nagy visszhangott váltott ki Veszprém felelős gondolkodású lakosai körében az, hogy a VKSZ Zrt. bejelentette: felszámolja a Cholnoky úton lévő cserebere pontot, mivel az elmúlt időszakban már kezelhetetlenné vált a helyzet azzal, hogy páran hulladéklerakónak kezdték használni az amúgy a körforgásos gazdaságot erősíteni hivatott pontot. A VKSZ Zrt. az emberek igényére reagálva most bejelentette, hogy nem kell elbúcsúzni a kezdeményezéstől, az új helyszínen folytathatja a működését hamarosan.

A swop-boxnak is nevezett, de egyszerűbben csak cserebe pontoról mi is írtunk indulásakor, mint Veszprém legújabb, a fenntarthatóságot és a körforgásos gazdaságot erősítő kezdeményezéséről. Arról is hírt adtunk, amikor a napokban a VKSZ Zrt. bejelentette, hogy alig féléves működés után jelenlegi formájában felszámolja a Cholnoky úton lévő pontot, mivel néhányan nem értették meg annak egyszerű működését, így pedig kezelhetetlen hulladéklerakóvá változott a helyszín.

Önmagában már ez a hír is nagy visszhangot váltott ki a veszprémiek körében, sokan elkeseredéknek adtak hangot amellett, hogy elítélték azokat, akik miatt elfajult a helyzet. A történetben itt viszont jött egy fordulópont. Egy veszprémi lakos, Nagy József egyik este saját maga ment ki a cserebere ponthoz és gyűjtötte össze az oda nem való hulladékot és elszállította azokat. Cselekedete pedig elég volt ahhoz, hogy visszafordítsa a folyamatot.

A VKSZ Zrt. csütörtök reggel közzétett posztjában már arról ír, hogy az utóbbi napokban rengeteg építő javaslat és megkeresés érkezett hozzájuk, hogy a cserebere pont, ha nem is jelenlegi formájában, de mégis maradjon meg Veszprémnek, hiszen rengetegen szerették. Leírják, hogy újratervezik a projektet, jelenlegi - eredetileg sem szerencsés helyéről - elhozták ugyan, de a kapuk nyitva maradtak és már a folytatáson dolgoznak. Frekventáltabb helyre kihelyezve, bekamerázva, csapadékvíz elvezetését megoldva, gondnoki rendszerét kidolgozva, felfrissítve szeretnék újra kihelyezni a városba.

A posztban külön megköszönik Nagy Józsefnek a akcióját, aki egyébként éppen a VKSZ Zrt. alkalmazottja, ám pozitív cselekedetét civilben hajtotta végre.

vehir.hu
további cikkek
Tizennégy lépésben a fenntarthatóbb jövőért Tizennégy lépésben a fenntarthatóbb jövőért Nyolcadik alkalommal rendezte meg a VKSZ Zrt. a Fenntarthatóság MindenKOR rendezvényüket, melyet idén a Pannon Egyetemmel közösen szerveztek meg. 2024. május 24. 23:14 Ismét megrendezi a Pannon Egyetem és a VKSZ Zrt. a Fenntarthatóság MindenKOR rendezvényét Ismét megrendezi a Pannon Egyetem és a VKSZ Zrt. a Fenntarthatóság MindenKOR rendezvényét Most hétvégén, immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a VKSZ Zrt. a Pannon Egyetemmel közösen a Fenntarthatóság MindenKOR című rendezvényét, melynek központi témája idén a komposztálás lesz.   2024. május 22. 11:09 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. 2024. április 19. 11:49 Éves parkolóbérletet lehet nyerni, ha elmondják a véleményüket a VKSZ Zrt-ről VKSZ Zrt Éves parkolóbérletet lehet nyerni, ha elmondják a véleményüket a VKSZ Zrt-ről Összesen hat szolgáltatásról, a parkolásról, távhőszolgáltatásról, piacról, ügyfélszolgálati munkáról, hulladékgyűjtő telephely működéséről, hulladékgazdálkodásról várja a VKSZ Zrt. és a VHK Nonprofit Kft. a veszprémiek véleményeit. A kérdőív kitöltői között éves parkolóbérleteket sorsolnak ki. 2024. április 5. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.