Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre

2024. március 18. 22:11
Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város.

Az Európa Kulturális Főváros programnak is köszönhetően az elmúlt időszakban számos olyan új szolgáltatás indult el Veszprémben, amik korábban csak a tervezőasztalon léteztek. Annak érdekében, hogy ezekhez minél több veszprémi lakos minél kedvezőbb feltételekkel hozzáférhessen március 1-től felélesztették a Veszprém kártya rendszerét – foglalta össze Porga Gyula hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján mindazt, ami oda vezetett, hogy a város leporolta és új tartalmakkal töltötte meg ezt a szolgáltatását.

A városvezető a Kossuth utcai infópontnál tartott eseményen elmondta: elsőként a mindennapos közlekedéssel kapcsolatos kedvezmények rendszerét határozták meg – ilyen a V-Bike féléves bérletének 90%-os kedvezménye, vagy éppen a parkolóbérletekre érvényes előnyök, de V-Buszon is lehet olcsóbban utazni így – ezután pedig a kulturális és szabadidős tevékenységekre adott kedvezmények körével is kibővítették a sort.

A polgármester külön kiemelte, hogy a Veszprém kártyában a vállalkozók is meglátták a lehetőséget és folyamatosan jelentkeznek azok, akik szeretnének bekapcsolódni a kedvezményt kínáló vállalkozások sorába.

Az elmúlt két hét konkrét tapasztalatairól Kanizsai-Nagy Dóra, a Veszprém kártya projektmenedzsere beszélt a sajtó előtt, ő elmondta, hogy közel 1500 kártyát adtak ki, ezeket több mint 30 helyen fogadják el Veszprémben és van két olyan vállalkozó, aki Veszprémen kívül is biztosít kedvezményt a kártyatulajdonosoknak.

A Veszprém kártya kedvezményei százalékosan, illetve kuponrendszerként működnek, a legtöbb esetben 20%-os kedvezményt biztosít, de például a V-Bike féléves bérletét 90%-os kedvezménnyel lehet megváltani Veszprém kártyával. A legnépszerűbb szolgáltatások eddig a közlekedéshez kapcsolódtak, elsősorban a V-Buszra érvényes bérletek vásárlásakor használták a veszprémiek a kártyát, de azt várják, hogy folyamatosan emelkedik majd a kulturális intézmények és az állatkert látogatásánál, vagy a sporttal kapcsolatos szolgáltatásoknál is a használók aránya.

Kanizsai-Nagy Dóra hozzátette: akinek korábban volt már Veszprém kártyája, április 30-ig díjmentesen kérheti, hogy cseréljék le új plasztikkártyára a régi verziót. Az új kártyának egyébként egyszeri 3000 forintos díja van, ezt egyszer kell megváltani. A kártyából digitális verzió is létezik, tehát akár az okostelefonon felmutatva is érvényesítheti valaki a kedvezményét.

Porga Gyula még hozzátette: a mostani kedvezmények köre nem végleges, folyamatosan lépnek be új szolgáltatások, tehát a jövőben még több helyen lesz kedvezménye azoknak, akik veszprémi lakcímkártyával rendelkeznek, elmúltak tizenhat évesek és igényelték a kártyát. Ezekről a veszpremkartya.hu oldalon lehet tájékozódni.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.