Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
16°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
16°C

A veszprémi tűzoltók a legjobbak műszaki mentésben

2024. március 21. 13:18 // Forrás: Katasztrófavédelem
Tűzoltók mérték össze egymással műszaki mentési szaktudásukat március huszadikán, Veszprémben. A vármegyei műszaki mentő verseny a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok csapatai között zajlott. Szoros csatában a veszprémi tűzoltók nyertek.

Igazi tűzoltós megméretésen vettek részt a vármegye hivatásos tűzoltó-parancsnokságai a hagyományos vármegyei műszaki mentő versenyen. A versenyfeladat egy közúti balesetnél történő szakszerű és gyors beavatkozás volt. A feladat részeként a gépjárműbe szorult sérült személy kimentését is az előírásoknak megfelelően, szabályosan kellett elvégezni. A sérülteket imitáló személyeket az idei évben is a Magyar Vöröskereszt, mint együttműködő partner biztosította. Az értékelő bizottság tagjaként a katasztrófavédelem szakemberei mellett a mentőszolgálat munkatársa is figyelemmel kísérte a beavatkozó állomány tevékenységét.

A megnyitón dr. Csillag István tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató a sportszerű versenyzés mellett a szabályos végrehajtása, és a munkavédelmi előírások betartására hívta fel a figyelmet, majd sok sikert felkiáltással indította el az erőpróbát. 

Fotók: Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagyFotók: Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy

A csapatok a sorrend sorsolását követően ugyanazokkal a rendelkezésre álló eszközökkel és szakfelszerelésekkel hajtották végre a versenyfeladatot, amit a zsűri szigorú szempontok szerinti gyors értékelése követett, majd összesítették a csapatok eredményekeit, és felállították a végső sorrendet. 

Az eredményhirdetésen az igazgató megköszönte a csapatok részvételét, és a szabályos  feladatellátásukat. Gratulált a helyezetteknek és biztatta a további résztvevőket arra, hogy a jövő évi versenyre való felkészülésbe az idei hibák értékelését követően, azokat kijavítva vágjanak bele.

Eredmények:

1. helyezett: Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsokság
2. helyezett: Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsokság
3. helyezett: Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsokság

Az első helyezést elért veszprémi csapat képviselheti Veszprém vármegyét a IV. országos műszaki mentő versenyen, Tolna vármegyében, áprilisban. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.