Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
14°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
14°C

Város és vállalkozások, együtt, egymásért

2024. március 22. 10:37
Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között.

A VOSZ országos elnöksége is ellátogatott Veszprémbe a Gusto13 étterembe, ahol a szövetség vármegyei szervezete csütörtök délután tartotta vállalkozói fórummal egybekötött taggyűlését. Utóbbi egy technikai jellegű gyűlés volt, ahol a tagság megismerhette a VOSZ tavalyi eredményeit és idei céljait. A fórumon ezeket boncolták szét, részletesen kitértek a VOSZ által nyújtott szolgáltatásokra és makrogazdasági elemzéseken keresztül is értékelték a hazai gazdaság helyzetét és a vállalkozások kilátásait.

Eppel János, a VOSZ országos elnöke elmondta, hogy az utóbbi három év válságokkal telt, de most már látszik, hogy 2023-mal ezt maguk mögött hagyhatják a vállalkozások. Ez az optimizmus érzékelhető a gazdaságban is, az infláció lassan elkezdett csökkenni, viszont ezzel együtt is sok a kiszámíthatatlan pont még a jövőt illetően.

Porga Gyula polgármester és Eppel János a VOSZ elnökePorga Gyula polgármester és Eppel János a VOSZ elnöke

Eppel János kiemelte, hogy a cégek nincsenek egyedül a kihívásaikban, a VOSZ pedig abban próbál partner lenni, hogy a nehézségeket közösen küzdjék le. Éppen ezért hozták létre az egyik legnépszerűbb terméküket, a Széchenyi Kártyát, de a szövetségnek van szolgáltatása a vállalati adminisztráció könnyebbé tételében is, valamint több tanácsadással is szolgálnak a tagjaiknak.

Az eseményen jelen volt Porga Gyula polgármester is, aki köszöntőjében úgy fogalmazott: Veszprémben olyan várost szeretnének építeni, ahol a társadalom minden részének jó élni, így aki vállalkozásra adja a fejét, az is megtalálja a számításait.

A polgármester külön kitért a szoros együttműködésre is a vállalkozókkal, ami egyfajta kölcsönösen hasznos egymásra utaltságot is jelent, hiszen, ha jól működnek a helyi cégek, az a városnak is nagyobb bevételi forrást jelent. Ezért az önkormányzatnál igyekeznek olyan gazdasági környezetet megteremteni, ami segíti a már meglévő és az újonnan induló vállalkozásokat is. Ennek a szoros együttműködésnek a bizonyítéka, hogy a helyi cégek aktívan részt vesznek a közösség életében, jelen vannak a városi rendezvényeken, és nem egy alkalommal támogatói szerepkörben is fellépnek – emelte ki Porga Gyula.

Porga Gyula egy gondolat erejéig kitért arra is, hogy 2023 az Európa Kulturális Főváros év miatt kitüntetett esztendő volt Veszprém életében, de azóta az is látszik, hogy a programsorozat végével sem állt meg a város, és idéntől már új célok és új ötletek megvalósításán dolgoznak.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. tegnap 11:32 Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.