Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Város és vállalkozások, együtt, egymásért

2024. március 22. 10:37
Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között.

A VOSZ országos elnöksége is ellátogatott Veszprémbe a Gusto13 étterembe, ahol a szövetség vármegyei szervezete csütörtök délután tartotta vállalkozói fórummal egybekötött taggyűlését. Utóbbi egy technikai jellegű gyűlés volt, ahol a tagság megismerhette a VOSZ tavalyi eredményeit és idei céljait. A fórumon ezeket boncolták szét, részletesen kitértek a VOSZ által nyújtott szolgáltatásokra és makrogazdasági elemzéseken keresztül is értékelték a hazai gazdaság helyzetét és a vállalkozások kilátásait.

Eppel János, a VOSZ országos elnöke elmondta, hogy az utóbbi három év válságokkal telt, de most már látszik, hogy 2023-mal ezt maguk mögött hagyhatják a vállalkozások. Ez az optimizmus érzékelhető a gazdaságban is, az infláció lassan elkezdett csökkenni, viszont ezzel együtt is sok a kiszámíthatatlan pont még a jövőt illetően.

Porga Gyula polgármester és Eppel János a VOSZ elnökePorga Gyula polgármester és Eppel János a VOSZ elnöke

Eppel János kiemelte, hogy a cégek nincsenek egyedül a kihívásaikban, a VOSZ pedig abban próbál partner lenni, hogy a nehézségeket közösen küzdjék le. Éppen ezért hozták létre az egyik legnépszerűbb terméküket, a Széchenyi Kártyát, de a szövetségnek van szolgáltatása a vállalati adminisztráció könnyebbé tételében is, valamint több tanácsadással is szolgálnak a tagjaiknak.

Az eseményen jelen volt Porga Gyula polgármester is, aki köszöntőjében úgy fogalmazott: Veszprémben olyan várost szeretnének építeni, ahol a társadalom minden részének jó élni, így aki vállalkozásra adja a fejét, az is megtalálja a számításait.

A polgármester külön kitért a szoros együttműködésre is a vállalkozókkal, ami egyfajta kölcsönösen hasznos egymásra utaltságot is jelent, hiszen, ha jól működnek a helyi cégek, az a városnak is nagyobb bevételi forrást jelent. Ezért az önkormányzatnál igyekeznek olyan gazdasági környezetet megteremteni, ami segíti a már meglévő és az újonnan induló vállalkozásokat is. Ennek a szoros együttműködésnek a bizonyítéka, hogy a helyi cégek aktívan részt vesznek a közösség életében, jelen vannak a városi rendezvényeken, és nem egy alkalommal támogatói szerepkörben is fellépnek – emelte ki Porga Gyula.

Porga Gyula egy gondolat erejéig kitért arra is, hogy 2023 az Európa Kulturális Főváros év miatt kitüntetett esztendő volt Veszprém életében, de azóta az is látszik, hogy a programsorozat végével sem állt meg a város, és idéntől már új célok és új ötletek megvalósításán dolgoznak.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   ma 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. ma 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.