Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kisautó segíti a közelekdést a sírok között

2024. március 27. 16:38
Ismét működik az a kisautó, ami segít eljutni az embereknek szeretteik sírjához a város legnagyobb sírkertjében, a Vámosi úti temetőben. Az VKSZ Zrt. beruházásaként a környezetbarát elektromos autó szolgáltatását bárki igénybe veheti, derült ki a csütörtök délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A korábbi években már jól bevált és népszerű is volt a temetőlátogatók körében a VKSZ Zrt. azon szolgáltatása, amikor egy átalakított hatszemélyes golfautó a Vámosi úti sírkert bejáratától mintegy körjáratként elvitte a hozzátartozókat szeretteik sírjához, ezzel időt és – kiváltképpen az idős embereknek – energiát spóroltak.

A tavalyi év végén az üzemben lévő autó műszaki állapota azonban már nem tette lehetővé további használatát, most viszont egy újonnan üzembe állított járművel ismét elérhető a szolgáltatás.

A városvezetés részéről Csík Richárd önkormányzati képviselő karolta fel ezt a lakossági igényt, aminek eredményeképpen a VKSZ Zrt. költségvetésében idén szerepelt az új autó beszerzésének összege is, március közepén már üzembe is állt a jármű.

A képviselő a helyszínen elmondta: azért is hasznos egy ilyen szolgáltatás, mivel elsősorban az idős embereknek segít könnyebben közlekedni a város legnagyobb temetőjében, de amikor nehéz vizeskannákat vagy koszorúkat, virágokat visz valaki a sírokra, az autó csomagterében ezeket is könnyebb szállítani.

Csík Richárd és dr. Temesvári BalázsCsík Richárd és dr. Temesvári Balázs

Dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy az elektromos meghajtású autónak nincs károsanyag-kibocsátása, egyszerre hat embert tud szállítani a sofőrrel együtt, aki szintén a VKSZ Zrt. alkalmazottja.

Az ingyenes szolgáltatás hétfőtől péntekig reggel nyolc és délután négy óra között elérhető, valamint temetkezéseknél is külön igénybe lehet venni. Az autó alapvetően a buszfordulónál lévő bejáratnál parkol rendszerint, és innen indul el, amikor valaki kéri. Temesvári Balázs arra is felhívta a figyelmet, ha valaki nem találja a bejáratnál az autót, az azt jelenti, hogy éppen utasokat szállít, ilyenkor érdemes pár percet várni, mert mindig ide tér vissza egy-egy kör után.

A VKSZ Zrt. vezérigazgatója ezenkívül beszélt még néhány olyan aktualitásról, ami a temető üzemeltetését érinti.

Sajnos a klímaváltozás miatt több magas fenyőfa is kiszáradt a temető parkoló felöli bejáratánál. Ezeket az élettelen növényeket a városüzemetető vállalat munkatársai elkezdték kivágni, hogy ne váljon balesetveszélyessé a helyzet, a helyükre pedig a megváltozott klímának megfelelő fákat fognak ültetni.

Ezenkívül folyamatosan bővítik az urnafülkék mennyiségét is, hiszen tapasztalat szerint egyre többen választják az ilyen temetkezéseket.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Tizennégy lépésben a fenntarthatóbb jövőért Tizennégy lépésben a fenntarthatóbb jövőért Nyolcadik alkalommal rendezte meg a VKSZ Zrt. a Fenntarthatóság MindenKOR rendezvényüket, melyet idén a Pannon Egyetemmel közösen szerveztek meg. 2024. május 24. 23:14 Ismét megrendezi a Pannon Egyetem és a VKSZ Zrt. a Fenntarthatóság MindenKOR rendezvényét Ismét megrendezi a Pannon Egyetem és a VKSZ Zrt. a Fenntarthatóság MindenKOR rendezvényét Most hétvégén, immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a VKSZ Zrt. a Pannon Egyetemmel közösen a Fenntarthatóság MindenKOR című rendezvényét, melynek központi témája idén a komposztálás lesz.   2024. május 22. 11:09 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. 2024. április 19. 11:49 Éves parkolóbérletet lehet nyerni, ha elmondják a véleményüket a VKSZ Zrt-ről VKSZ Zrt Éves parkolóbérletet lehet nyerni, ha elmondják a véleményüket a VKSZ Zrt-ről Összesen hat szolgáltatásról, a parkolásról, távhőszolgáltatásról, piacról, ügyfélszolgálati munkáról, hulladékgyűjtő telephely működéséről, hulladékgazdálkodásról várja a VKSZ Zrt. és a VHK Nonprofit Kft. a veszprémiek véleményeit. A kérdőív kitöltői között éves parkolóbérleteket sorsolnak ki. 2024. április 5. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.