Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Sztárcsapatokkal meccselhet a Barabás

2010. július 8. 16:30
A női kézilabda élvonal középmezőnyébe vágyó veszprémiek megkezdték a felkészülést. Augusztusban a Valcea és a Podgorica is jöhet.

Sajtótájékoztatón mutatta be a 2010/11-es idénybeli együttesét a Veszprém Barabás KC szerdán az arénában. A klub elnökséget a szabadságon lévő vezetők távollétében Gyurka János vezetőedző képviselte, aki a felkészülés mellett a bajnokság sorolásáról és a következő idény célkitűzéséről is beszélt.


Gyurka János

Mint arról korábban beszámoltunk, Sterbik Andrea Siófokról, Jenőfi Katalin Romániából, Farkas Veronika Vácról, Emberovics Míra a Ferencvárostól, Koroknai Viktória és Király Annamária Hódmezővásárhelyről érkezett a királynék városába. Mellettük a szülés után visszatért, 121-szeres válogatott Mehlmann Ibolya is egy évre kötelezte el magát a Veszprémhez.


Állnak (balról): Mehlmann Ibolya, Farkas Veronika, Király Annamária
Ülnek: Jenőfi Katalin, Emberovics Míra, Sterbik Andrea, Koroknai Viktória

Gyurka köszöntőjét követően röviden bemutatta az érkezőket, s kiemelte, hogy az alaposan megújult csapatban valamennyi régi és új játékoshoz nagy reményeket fűz.

Mint megtudtuk, az együttes a mai nappal kezdi a felkészülést a 2010/11-es idényre. A hölgyek először háromnapos „csapatépítő” összetartáson vesznek részt Porván, a Bakonyban, majd egy hétre a zánkai gyermekvárosba költöznek edzőtáborba. Ezt követően Veszprémben – az arénában, illetve a Vetési gimnázium sportcsarnokában – készülnek.

Júliusban öt, augusztusban pedig tizenegy felkészülési meccs vár a lányokra, amelyek között két igen rangos találkozóra is kilátás van. A tervek szerint ugyanis augusztus 16-án (hétfőn) az idei BL-döntős román Valceát, augusztus 25-én (szerdán) pedig a KEK-győztes montenegrói Budoconost Podgorica gárdáját láthatják vendégül Gerstmárék. A két külföldi sztárcsapat mellett az együttes megmérkőzik a Fradival és a Váccal is, majd Szlovákiában vesz részt egy négycsapatos tornán.
– Szinte új csapatot kell építenünk, az általam elvárt összeszokottsághoz, s egymás megismeréséhez szükségünk van ennyi találkozóra – magyarázta elképzelését a szakember.


A bajnokság sorsolásával kapcsolatban nemcsak a trénernek volt deja vu érzése, játékosai is felhördültek az első három ellenfél nevének hallatán.
– Tavaly nem volt jó ómen, hogy a Debrecennel kezdtünk, a sors azonban megismétli magát, s megint ellenük nyitunk idegenben, majd fogadjuk a Ferencvárost és megyünk Vácra. Nehéz sorozat vár ránk, hiszen véleményem szerint az említett három csapat a végelszámolásnál benne lesz az első négyben – jósolta a szakvezető, aki a célkitűzésről is szólt.

– Meggyőződésem, hogy minden játékosunk a legjobbját fogja nyújtani minden mérkőzésen, s ez a csapat képes arra, hogy a középmezőnyben szerepeljen. Sőt, optimális esetben akár a hatodik helyet is megcsíphetjük, persze felesleges terhet nem kell a vállunkra helyezni.

Gyurka – mint mondta – a sajtó képviselőitől továbbra is várja a reális kritikákat, s kérte, hogy a tavalyi évhez hasonlóan vállvetve legyenek az együttes mögött.

      
Hoffmann Kitti és Király Annamária

Az egykori világválogatott kiválóság végezetül a klub nevében gratulált a két újdonsült főiskolás világbajnoknak: Hoffmann Kittinek és Király Annamáriának.

Galéria
Sztárcsapatokkal meccselhet a Barabás
Zatkalik Dávid
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.