Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színház a legkisebbeknek

2024. április 9. 12:32 // Forrás: Kabóca Bábszínház
Megtartották a Kabóca Bábszínház legújabb babaszínházi előadásának, a Dödöllének az olvasópróbáját – tájékoztatott a színház.

Közleményükben azt írják: a baba-, vagy más néven apró- vagy csecsemőszínház a legkisebbek színháza. A babák mondókákon, gyermekdalokon és kiszámolókon keresztül számukra is ismerős, hétköznapi miniszituációkkal találkozhatnak. Ezekben a korosztályspecifikus előadásokban kiemelt szerephez jutnak a színek és a formák, a ritmus és a zene. A kicsiket csupa egyszerre ismerős és izgalmas inger veszi körbe, az egyszerű színházi formák keverednek a felhőtlen játék és a felfedezés örömével. 

Fotó: Kabóca BábszínházFotó: Kabóca Bábszínház

Az étel nem játék! Vagy mégis? Egy biztos: Enni jó! Enni majdnem olyan jó, mint játszani, de játszani és enni egyszerre a világon a legjobb dolog. Főleg reggelizőst, ebédelőst, uzsonnázóst, és vacsorázóst: gombócokkal, akár a labdák, dödöllével, mint a kis csigák, vagy bármivel… Az apróknak szóló Dödölle című előadásban eszünk, iszunk, játszunk sokat!

Az előadás rendező-dramaturgja a Blattner Géza-díjas Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója. Zeneszerzője Rab Viki, akinek a nevével hamarosan ismét találkozhatnak a Kabóca Bábszínház nézői a Piroska és a farkas című készülő előadásunk kapcsán. Az előadás vizuális világáért Sz. Nagy Mária látványtervező felel. A produkcióban a Kabóca Bábszínház két bábművészét, Gidófalvi Imolát és Sebestény Jakabot láthatják a nézők. 

Az előadás időtartama 20 perc, amit 20 perc játék követ az előadásban szereplő tárgyak bevonásával.

vehir.hu
további cikkek
Perverz magyar népmesék? Perverz magyar népmesék? Mindig is arra vágytam, hogy felnőtt fejjel megmutathassam a kislányomnak a kedvenc meséimet, és közösen átéljük újra azt a varázslatos világot. Nem úgy képzeltem azonban, hogy zavartan nézek, hol a gyerekre, hol a tévére, hogy vajon ő is látta-e, amit én láttam. tegnap 16:01 Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. 2024. június 16. 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45 77 élmény egyetlen éjszaka alatt 77 élmény egyetlen éjszaka alatt Péntek délelőtt jelentették be a jövő hét szombati, Múzeumok Éjszakája programsorozat részleteit a Városházán. Néhány óra alatt olyan gazdag kulturális élményekben részesülhetünk, amire máskor egy teljes év sem lenne elegendő. 2024. június 14. 18:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.