Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C

Parkot szeretnének az Úttörőház helyére

2024. április 16. 14:28
Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő.

Hartmann a témában interpellációt nyújt be a következő közgyűlésre, ennek tartalmáról adott sajtótájékoztatót kedd reggel. Felelevenítette: a telket 2007-ben adta el az önkormányzat, a mintegy 1400 m2-es ingatlanra egy diszkont áruházat terveztek építeni. Hartmann azt szeretné megtudni, hogy a városvezetésnek mi a szándéka a területtel? A képviselő amellett foglalt állást, hogy a telket parkként, közösségi térként kellene megnyitni a veszprémiek előtt – ehhez azonban vissza kellene vásárolnia a városnak. 

Kapcsolódó cikk
Bontás előtt a volt úttörőház / – ki tudja, mi lesz a helyén? –
Hányatott sorsa van a veszprémi Gyermekek Házának, a korábbi Úttörőháznak. Az épület és a körülötte fekvő (mára teljesen elhanyagolt) park a város egyik legelőnyösebb pontján, az autóbusz állomástól pár száz méterre található, két bejárattal is rendelkezik. Eladása körül hosszú viták folytak, s most úgy tűnik, utolsó kövéig elhordják, hogy helyébe kereskedelmi egység települjön.

Hartmann Ferenc és Kovács RajmundHartmann Ferenc és Kovács Rajmund

A sajtótájékoztatón Kovács Rajmund önkormányzati képviselő egy másik témát vetített előre szintén a jövő heti közgyűlésről. Kovács a múlt hónapban javasolta, hogy az önkormányzat szociális helyzettől függetlenül adjon ötvenezer forintos életkezdő támogatást a veszprémi újszülötteknek – a felvetést Porga Gyula polgármester is támogatta, a feladatot pedig a Veszprémi Ifjúsági Közalapítványhoz rendelnék – erről jövő csütörtökön szavazhat a képviselő-testület. A képviselő hozzátette: évente átlagosan veszprémi 387 újszülött lát napvilágot, így húszmillió forintos keretet kellene átcsoportosítani a célra a költségvetésben. 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. ma 10:07 Veszprémből népszerűsítették a triatlont Veszprémből népszerűsítették a triatlont Újabb bizonyítékát adta Veszprém, hogy nem légből kapott az a terve, hogy hamarosan bezsebeljen egy újabb nemzetközi címet az Európa Sportfővárosa formájában. Ebben a helyi sportkluboknak is nagy szerepe lesz, akik közül vasárnap a Spirit SC mutatta meg, hogyan kell egy professzionális triatlonversenyt megszervezni. Az uszodánál több százan – amatőrök és profi sportolók – küzdötték le a saját korlázaikat úszásban, kerékpározásban és futásban. ma 14:56 A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket Nagy siker volt a tűzoltóság gyermeknapi programja. Képgalériánkban megmutatjuk a legvidámabb pillanatokat. ma 11:24 Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Dózsaváros Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Nyárbúcsúztatóból már sokat tartottak, de nyárköszöntőből ez volt az első, amit szombaton szerveztek meg a Dózsavárosban a Martinovics téren. tegnap 14:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.