Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken

2024. április 17. 17:07
2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket.

Augusztus 1-jén Andrew J nyitja meg a MOL Nagyon Balaton Nagyszínpadot. Őket követi a brit díva, Izo FitzRoy, aki a hazai közönség egyik nagy felfedezettje – tavaly Veszprémben adott első ízben koncertet Magyarországon. Csütörtökön lép fel a karcos hangú szupersztár, Anastacia. Jövőre lesz 25 éve, hogy Anastacia szó szerint berobbant a zenei világba I'm Outta Love című gigaslágerével, azóta világszerte több mint 52 millió lemezt adott el.

Anastacia (Fotó: Peter Svenson)Anastacia (Fotó: Peter Svenson)

Augusztus 2-án a Jazzy Rádió alapító-műsorvezetője, Jazzkovács László nyitja a Nagyszínpad műsorát. Fellép a Belau; a duó (Kedves Péter, Buzás Krisztián) világában az elvágyódó és örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. A ’90-es évek acid jazz műfajának úttörője, a funky királya, a The Brand New Heavies világhírű slágereivel és izgalmas, újító dallamaival tér vissza Paloznakra. A zenekar 2019-ben már járt a Jazzpikniken, akkor hatalmas show-t hoztak a dűlőbe. Péntek este egy valódi örökzöld, Tony Hadley lép fel a piknik Nagyszínpadán. A második nap megkoronázásaként az acid jazzt a house-zal ötvöző Kraak & Smaak fogja táncra perdíteni a piknikezőket – a ’21-es nagysikerű koncertjük után második alkalommal. 

Augusztus 3-án, a Paloznaki Jazzpiknik zárónapját három funk díva, a DrGEB & NoSha nyitja. A legelitebb budapesti szórakozóhelyeken is rendszeresen rezidenselő DrGEB bulis alapjait megszűrezi két fúvós hölgy játéka: Varga Nóra (harsona) és Erdei Sára (szaxofon) közreműködésével egy vadonatúj és különleges produkcióval indul a szombati nap. Ezt követően a holland Son Mieux táncoltatja meg a piknikezőket. A popformáció filozófiája szerint olyan zenét csinál, amire ezekben az időkben szükségünk van: táncolható popot diszkóhatásokkal és nagy gesztusokkal – gazdag, ’70-es évekbeli feldolgozásokat személyes történetekkel és modern produkciókkal. A Morcheeba koncertjével folytatódik az este: a ’90-es évek közepén alakult brit együttes sikere közel 30 éve töretlen, sokszínű zenei stílusuk lounge, dub, trip-hop, blues és downtempo elemeket ötvözi. A záróesten az MF Robots utánozhatatlan hangjaival búcsúzik a három napra jazzfővárossá avanzsált Paloznak. 

Kraak&Smaak Live BandKraak&Smaak Live Band

A Jazzpiknik az egyre fiatalodó közönségének szeretne kedvezni azzal, hogy bevezeti a „kisfelnőtt” jegyet, amellyel a 14 és 23 év közötti fiatalok vásárolhatnak kedvezményes belépőt a 2024-es fesztiválra. A szervezők így invitálják a fiatalabb generációt különleges zenei kalandozásra a sokszínű lineupban, valamint a minőségi fesztiválozás élményét kívánják szélesebb körben ismertté tenni a kisfelnőttek körében – mindezt a korosztály számára megfizethető jegyárakkal teszik elérhetővé. 

A Jazzpiknik minden évben a bevételének egy részével rászorulókat támogat. Idén folytatódik az Együtt az Autistákért Alapítvánnyal való együttműködés: az elmúlt évek alatt már találkozási ponttá vált a nagy kék szív installáció, amelynek segítségével a fesztiválozók üzenhetnek az autizmussal élőknek. Idén egy újdonsaggal is készül az alapítvány, hiszen ha a szív installációnál készült fotókat egy QR-kód segítségével feltöltik a fesztiválozók a megadott weboldalra, a képekből a MOL Nagyon Balaton Nagyszínpad kivetítőjén szív formájában viszonlátják majd magukat. Minden feltöltött fotó után az Alapítvány 1000 forintot kap, melyet az Autista Mintaház - Diagnosztikai és Terápiás Centrum működtetésének támogatására fordít.

Ahhoz, hogy a butikfesztivál évről-évre újra visszatérhessen a dűlőbe, a szervezők kulcsfontosságúnak tartják a zöld törekvések és a fenntartható fesztiválmegoldások integrálását. A korábbi évek hagyományát folytatva, a szelektív hulladékgyűjtésben idén is a Zöldövezet Társulás a Jazzpiknik partnere. A fesztiválon a teljes hulladékmenedzsment környezettudatos szervezése, újrahasznosítása, a környezetbarát termékek alkalmazása és a szemléletformálás az Egyesülettel közösen valósul meg.

vehir.hu
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.