Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C

Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban

2024. április 20. 14:15
Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét.

A rangos megmérettetést a Csermák Antal Zeneiskola látja vendégül. A versenyen zongora tanszakos tanulók mérik össze képességeiket párosban, hét korcsoportban. A döntőre az ország minden részéről érkeztek a fiatalok és tanáraik, akik februárban a területi döntőkről jutottak tovább a legjobbak közé. 

A versenyzők korosztályonként 5-8 perces műsorokkal készültek, a produkciókat szakértő zsűri értékeli. Az értékelés során az együttjáték, a hangzás és szólamok közötti arányok, a zenei megvalósítás, a technikai felkészültség és az előadói készségek adják a fő értékelési szempontokat.

A háromnapos versenysorozatot péntek délelőtt nyitották meg, a város képviseletében Halmay Gábor önkormányzati képviselő köszöntötte a vendégeket. Halmay felvillantotta a zeneiskola történetét, amelyet 1916-ban, a világháború kellős közepén közadakozásból alapítottak a veszprémiek, akik számára a világégés közepette is a jövő megalapozása volt a legfontosabb. Az intézményt a város ennek megfelelően nagy becsben tartja, amikor a Modern Városok Programban lehetőség adódott nagyobb forráshoz jutni, magától értetődő volt, hogy az iskola felújításának részesülnie kell a programból. 

Halmay a tavalyi Európa Kulturális Fővárosa szezonnal kapcsolatban megjegyezte: Veszprémre mindig is jellemző volt a kulturális pezsgés, és ez nem ért véget 2023-mal, hanem folytatódik, mert Veszprémben stratégiai pontként tekintünk a kultúrára. 

Az országos döntő eredményeit vasárnap délelőtt hirdetik ki a Csermák Antal Zeneiskolában.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Porga Gyula: A béke üzenetét továbbítom a világnak ezeresztendős városunkból Porga Gyula: A béke üzenetét továbbítom a világnak ezeresztendős városunkból A Hősök Napján azokra a magyar katonákra és polgári személyekre emlékezünk, akik háborús események, harcok során estek el, mert hazájukat, népüket, szeretteiket, családjukat védelmezték. Veszprémben több helyen tartottak megemlékezéseket, a központi ünnepséget vasárnap a Vörösmarty téri emlékműnél, ahol Porga Gyula polgármester mondott ünnepi beszédet katonai tiszteletadás mellett. ma 0:09 Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Dózsaváros Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Nyárbúcsúztatóból már sokat tartottak, de nyárköszöntőből ez volt az első, amit szombaton szerveztek meg a Dózsavárosban a Martinovics téren. tegnap 14:35 Hideg borok és pezsgők, naplemente a Viadukt felett, estébe nyúló beszélgetések – ilyen volt az első Veszprémi Borszalon Hideg borok és pezsgők, naplemente a Viadukt felett, estébe nyúló beszélgetések – ilyen volt az első Veszprémi Borszalon Pénteken lezajlott az első Veszprémi Borszalon, ami minden részletében igazolta az előzetes várakozásokat. 2024. május 25. 21:24 Erős vár a mi Istenünk Veszprémben Erős vár a mi Istenünk Veszprémben Szabadság + elköteleződés címmel tartották missziói napjukat az evangélikusok szombaton Veszprémben az ActiCity-ben. Az esemény szervezői – a Veszprémi Evangélikus Egyházközség – gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek is gondoskodtak programokról, miközben a város megismerésére és hitük elmélyítésére is volt idejük. 2024. május 25. 13:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.