Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások

2024. április 22. 16:29
Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt.

Volt olyan veszprémi lakos, aki a liftből fordult vissza, hogy aláírhassa valamelyik Fidesz-KDNP-s jelöltnek az aláíróívét, más az autóból integetett a stand felé, hogy addig mindenképpen maradjanak ott, amíg nem parkol le és írja alá ő is az ajánlást.

Ez csak néhány olyan tapasztalat, ami azt bizonyítja, hogy a veszprémiek támogatják és kitartanak a mostani jobboldali városvezetés mellett, és azt szeretnék, ha a következő politikai ciklusban is a mostani irányvonalak mentén haladna előre a város. Ezt Porga Gyula mondta, aki a tizenkettő jelölttársával együtt hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatón a Városháza előtt, ahol ezután mindenki hivatalosan is leadta az összegyűlt aláírásokat a helyi választási bizottságnál. Amint a plénum ellenőrzi ezek hitelességét és rendben találja azt, jogilag is hivatalossá válik a jelöltségük.

Porga Gyula a sajtón keresztül is megköszönte a veszprémiek támogatását, úgy fogalmazott, hogy jó volt megtapasztalni a bíztatást és bizalmat, amit jól bizonyít az is, hogy alig néhány óra alatt minden jelölt összegyűjtötte a szükséges aláírás többszörösét is.

A limit egyébként a polgármesternél 300 érvényes aláírás, a képviselőknél pedig a körzetében élő választókorú lakosság 1%-a, ez körülbelül 30-40 ember.

Kérdésünkre a polgármester elmondta, hogy a korábbi kampányokhoz képest most még aktívabbak voltak a választók, ilyen gyorsan még sohasem sikerült összegyűjteni a támogatásokat.

A többi politikai szervezet esetében is érkeztek hírek az aláírásgyűjtésről. Az Adamecz-féle új veszprémi baloldal, az Együtt Veszprémért Egyesület szombat este szintén bejelentette, hogy tizenkét jelöltjük is megugrotta ezt és ők is összegyűjtötték a támogatásokat. Rajtuk kívül a Mi Hazánk Mozgalom is elkezdte az aláírások összegyűjtését tizenkét képviselő-, valamint egy polgármester-jelöltjüknek. A Kétfarkú Kutyapárt információink szerint pedig polgármestert nem, de képviselő-jelölteket állít Veszprémben, ők még gyűjtik a támogatói aláírásokat.

A baloldali pártok összefogása Hartmann Ferenccel az élükön még nem kommunikálta, hogy sikerült-e összegyűjteni a támogatásokat (Amennyiben ez változik, cikkünket frissítjük.)

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga, állatvédelmi képzéssorozat indult jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga, állatvédelmi képzéssorozat indult jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából Az alapítvány 2024 júniusától folyamatosan tölti fel honlapjára a jogalkalmazókat segítő, összesen több mint 1400 oldalas állatvédelmi információs kiadványait, amelyek bárki által térítésmentesen letölthetőek. tegnap 10:56 Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. 2024. június 16. 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.