Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C

Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban

2024. április 23. 12:09
Egy mozgalmas és nagyszabású nyílt nap kereteiben, sok-sok izgalmas programmal és meglepetéssel várják az állatbarát kicsiket és nagyokat most szombaton az Állatvédelmi Kompetencia Központban.
 

Az európai színvonalú menhely tavaly nyitotta meg kapuit, kutyák és macskák számára biztosítanak szerető átmeneti otthont, amíg az állatok nem találják meg végleges gazdájukat.

Arról, hogy pontosan milyen alapelvek mentén foglalkoznak lakóikkal, arról Czink Vivien, a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központ ügyvezető igazgatója mesélt lapunknak:

,,Védenceink megfelelő ellátást, tanítást , mozgást és orvosi ellátást kapnak, és igyekszünk megtalálni nekik a tökéletes örökbefogadó családot, ahol boldogan élhetnek tovább. Kiemelten fontosnak tartjuk az állatok rehabilitációját és nevelését, hogy segítsünk nekik visszanyerni az egészségüket, önbizalmukat és szocializált viselkedésüket. Menhelyre kerülésüket követően szakértő csapatunk minden állatot alaposan megfigyel, tanulmányoz, így személyre szabott gondoskodást tudunk nekik nyújtani, figyelembe véve az egyedi szükségleteiket és viselkedésüket. Mindezek mellett pedig állatvédelemről és felelős állattartásról tartunk előadásokat óvodás csoportokon át gimnáziumi osztályoknak, hiszen fontosnak tartjuk az állatvédelem és az állatjólét értékeit továbbadni minden generációnak.”

Az alapítvány állatbarát szemléletét és edukációs programjait szeretné most a nagyközönségnek is bemutatni, ezért április 27-én, szombaton mindenkit nagy szeretettel várnak az ingyenes nyíltnapra. Az egymást követő előadások mellett lehetőség adódik arra, hogy megsétáltassuk a menhelyi kutyusokat, ismerkedjünk és játszunk velük egyet, ami nem csak számukra öröm, de az erre fogékony emberek számára is valódi lelki feltöltődést jelenthet.

A pontos menetrend az alábbi, és természetesen bármelyik programhoz szabadon lehet csatlakozni:

12:00-15:00 Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány a felelős állattartásról és az alapítványról szóló kvízzel érkezik (sok meglepetéssel együtt)

12:00-15:00 Julcsi Zoo Állateledel és Felszerelés Szakkereskedés is kitelepül, ahol van lehetőség minőségi tápok és felszerelések vásárlására akár gazdis kutyáknak , akár védenceink részére. Továbbá konzultáció is elérhető lesz náluk kedvenceink táplálásával kapcsolatban

12:00-13:00 Gregor Bernadett Színésznő, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi tagja a felelős állattartásról és az állatvédelemről tart előadást és foglalkozást az érdeklődő gyermekek számára. Számos hazai színházban indult el a ,,Művészek az állatvédelemért” projekt, melynek keretein belül a színházi előadások előtt a gyermekek interaktív módon tanulhatnak az állatok védelméről élő állatok társaságában.

12:00-13:00 Dog Action Team (Szentmiklósi Melinda és Tusjak Pál) és a Lédien Kutyaiskola Veszprém családi kutyás bemutatót és szolgálati kutyás bemutatót tart

13:00-14:00 Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány, Hirschl János bemutatója

14:00-14:40 Felelős Állattartás Oktatás

Amennyiben valaki nem jut el a hétvégén a nyíltnapra, de szeretne aktívan segíteni a menhelyi állatoknak, az önkénteseket is mindig várják a „PUMI”-nál, illetve az 50 órás közösségi szolgálat teljesítésére is van náluk lehetőség.

Minden apró segítség az állatok javára válik, és egy menhely támogatása nem csak anyagi formában valósulhat meg, hanem különböző tárgyi adományok formájában is. Arról, hogy pontosan milyen adományokat tudnak hasznosítani az alapítványnál, honlapjukon részletes leírást olvashatnak (https://www.veszpremiallatmenhely.hu), és virtuálisan találkozhatnak az örökbefogadásra váró jövőbeli kedvencekkel is.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
77 élmény egyetlen éjszaka alatt 77 élmény egyetlen éjszaka alatt Péntek délelőtt jelentették be a jövő hét szombati, Múzeumok Éjszakája programsorozat részleteit a Városházán. Néhány óra alatt olyan gazdag kulturális élményekben részesülhetünk, amire máskor egy teljes év sem lenne elegendő. 2024. június 14. 18:12 Hetedszer is megszervezik Juhannus-napot Hetedszer is megszervezik Juhannus-napot Június 22-én ismét megszervezi a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület a hagyományos Juhannus-napot a Kolostorok és Kertekben. Részletes program a cikkünkben. 2024. június 14. 14:13 Ovádi Péter: a jobboldali képviselők Veszprémért dolgoznak, az ellenzékiek egymás lejáratásán Ovádi Péter Ovádi Péter: a jobboldali képviselők Veszprémért dolgoznak, az ellenzékiek egymás lejáratásán Féltávnál tart a jelenlegi parlamenti ciklus, a politika állóvizét pedig egyszerre borzolja az önkormányzati és az európai parlamenti választás, az ukrajnai háború és Magyar Péter is. Mindegyik szóba került, amikor Ovádi Péter, országgyűlési képviselővel beszélgettünk. 2024. május 31. 15:13 Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel. 2024. május 22. 14:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.