Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Programajánló - Hanghullám a Balatonon

2024. április 29. 9:50 // Forrás: Veszprémi Érsekség
A Veszprémi Főegyházmegye tavaly hagyományteremtő szándékkal szervezett hajózással egybekötött találkozókat a Balatonon. A nagy sikerre való tekintettel az idén is a rendezvénysorozatot idén is folytatnják. A program célja a szakrális művészeti értékek továbbadása, népszerűsítése, s mindezt a különleges élményt egy csodás természeti helyszínen, a Balatonon.

Az eseménysorozat májusban veszi kezdetét, először 18-án, szombaton 16 órakor indul útnak a balatonfüredi hajóállomásról, a Mindszenty 80 év ünnepi programsorozatának részeként, a Szent Miklós hajó. A sétaút során a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola méltán híres harangegyüttesét hallhatják a vendégek, miközben a Veszprémi Érsekség által meghirdetett országos hittanverseny győztes alkotóival és alkotásaikkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Május 25-én, szombaton 16 órai kezdettel egy rendhagyó programot tűztek műsorra a szervezők: az út során minden vendég megismerheti, hogy, mi is az a BALAKAT. A hajózás közben bemutatkoznak az esemény szervezői, majd zenével, elmélkedéssel, beszélgetéssel hangolódhatnak rá a júniusban, Balatonfűzfőn megrendezésre kerülő 50 órás Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvégére.

Ezt követően júniusban és szeptemberben két-két alkalommal folytatódik a hajózással egybekötött kulturális esemény. A szeptemberi programok az Ars Sacra Fesztiválhoz is kapcsolódnak.

A hajózáson való részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztrálók között, minden hajóút alkalmával egy, a zalaegerszegi Mindszentyneumba szóló családi belépőt sorsol ki az érsekség.

Jegyvásárlás a helyszínen. Részletek, regisztráció: www.veszpremiersekseg.hu.

vehir.hu
további cikkek
Krisztus sebeit is magán viselte a szentéletű veszprémi apáca, mégis alig ismerjük az életét kereszténység Krisztus sebeit is magán viselte a szentéletű veszprémi apáca, mégis alig ismerjük az életét A Szentatya májusban döntött arról, hogy Bódi Mária Magdolnát a boldogok sorába emeli, ezzel a Veszprémhez kötődő szentéletű személyek között Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre, Szent Margit mellett immáron a vértanúhalált halt fiatal lányt is tisztelhetik a keresztény katolikusok. Van viszont még egy olyan ember, akinek élete összefonódott Veszprémmel, mégis Olaszországban sokkal nagyobb kultusz övezi a nevét, mint Magyarországon. Boldog Ilona a mai Margit-romok között élte az életét, a legendák pedig arról szólnak, hogy itt több csoda is történt az apácával, de mindez csupán egy középkori egyházpolitikai vita miatt lett szélesebb körben ismert. tegnap 15:21 Perverz magyar népmesék? Perverz magyar népmesék? Mindig is arra vágytam, hogy felnőtt fejjel megmutathassam a kislányomnak a kedvenc meséimet, és közösen átéljük újra azt a varázslatos világot. Nem úgy képzeltem azonban, hogy zavartan nézek, hol a gyerekre, hol a tévére, hogy vajon ő is látta-e, amit én láttam. 2024. június 17. 16:01 Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. 2024. június 16. 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.