Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Díjeső hullott a Kabóca Bábszínházra és alkotóira a kaposvári nemzetközi színházi fesztiválon

2024. május 13. 8:51 // Forrás: Kabóca Bábszínház
Óriási érdeklődés mellett, nagy sikerrel zajlott május 6-10. között a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, ahol 25 előadás, valamint változatos szakmai- és kísérőprogramok közül válogathatott a közönség.

A Kolibri Színház, az ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szövetség Magyar Központja és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében immár tizenegyedik alkalommal megrendezett seregszemlére Cziráki Judit dramaturg, művészeti tanácsadó válogatta a versenyprogramban szereplő 22 előadást és színházi nevelési programot. A versenyelőadások mellett neves külföldi társulatok produkciói és utcaszínházi programok gazdagították a Biennálé műsorát. A versenyprogramba meghívást kapott a Kabóca Bábszínház és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház közös előadása, a Bánk, melynek 2022-es bemutatóját a veszprémi Petőfi Színház Latinovits-Bujtor Játékszínében láthatta a közönség.

Fotó: Kabóca Bábszínház / Gáspár GáborFotó: Kabóca Bábszínház / Gáspár Gábor

A május 10-én pénteken este megrendezett díjátadó ünnepséget Dr. Pintér Rómeó, Kaposvár Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg, majd Novák János, az ASSITEJ Magyar Központ elnöke és a Biennálé művészeti vezetője üdvözölte a fesztivál résztvevőit és köszönetet mondott a szervezőknek és a fellépőknek a színvonalas rendezvényért. A Szűcs Mónika színikritikus vezette szakmai zsűri – Csató Kata bábrendező, Perényi Balázs drámatanár, Lőrinc Katalin táncművész és Keszte Bálint drámapedagógus, színikritikus – 10 díjat osztottak ki, melyből 4-ben a Kabóca Bábszínház művészi is érdekeltek voltak.

Fotó: Kabóca Bábszínház / Gáspár GáborFotó: Kabóca Bábszínház / Gáspár Gábor

A zsűri különdíját kapta „az előadás minden alkotójának kimagasló együttes munkájáért” a Bánk című előadás, a legjobb zeneszerzőnek járó különdíjat pedig Cseri Hanna, a Bánk zeneszerzője érdemelte ki. A fesztivál fődíját, a legjobb gyermekszínházi előadásnak járó Üveghegy-díjat az Aranyszamár Színház A lány, aki nem beszélt című produkciója, melynek rendezője a Kabóca Bábszínház igazgatója, Markó Róbert. Az előadás 2024 novemberében – az örökbefogadás napja alkalmából – a Kabócában is látható lesz. A fesztivál legjobb férfialakításáért járó Kemény Henrik-díjat Reschofsky György nyerte, a debreceni bábszínház Vas Laci című előadásában nyújtott alakításáért, a produkció rendezője ugyancsak Markó Róbert.

vehir.hu
további cikkek
Perverz magyar népmesék? Perverz magyar népmesék? Mindig is arra vágytam, hogy felnőtt fejjel megmutathassam a kislányomnak a kedvenc meséimet, és közösen átéljük újra azt a varázslatos világot. Nem úgy képzeltem azonban, hogy zavartan nézek, hol a gyerekre, hol a tévére, hogy vajon ő is látta-e, amit én láttam. tegnap 16:01 Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. 2024. június 16. 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45 77 élmény egyetlen éjszaka alatt 77 élmény egyetlen éjszaka alatt Péntek délelőtt jelentették be a jövő hét szombati, Múzeumok Éjszakája programsorozat részleteit a Városházán. Néhány óra alatt olyan gazdag kulturális élményekben részesülhetünk, amire máskor egy teljes év sem lenne elegendő. 2024. június 14. 18:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.