Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Díjeső hullott a Kabóca Bábszínházra és alkotóira a kaposvári nemzetközi színházi fesztiválon

2024. május 13. 8:51 // Forrás: Kabóca Bábszínház
Óriási érdeklődés mellett, nagy sikerrel zajlott május 6-10. között a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, ahol 25 előadás, valamint változatos szakmai- és kísérőprogramok közül válogathatott a közönség.

A Kolibri Színház, az ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szövetség Magyar Központja és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében immár tizenegyedik alkalommal megrendezett seregszemlére Cziráki Judit dramaturg, művészeti tanácsadó válogatta a versenyprogramban szereplő 22 előadást és színházi nevelési programot. A versenyelőadások mellett neves külföldi társulatok produkciói és utcaszínházi programok gazdagították a Biennálé műsorát. A versenyprogramba meghívást kapott a Kabóca Bábszínház és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház közös előadása, a Bánk, melynek 2022-es bemutatóját a veszprémi Petőfi Színház Latinovits-Bujtor Játékszínében láthatta a közönség.

Fotó: Kabóca Bábszínház / Gáspár GáborFotó: Kabóca Bábszínház / Gáspár Gábor

A május 10-én pénteken este megrendezett díjátadó ünnepséget Dr. Pintér Rómeó, Kaposvár Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg, majd Novák János, az ASSITEJ Magyar Központ elnöke és a Biennálé művészeti vezetője üdvözölte a fesztivál résztvevőit és köszönetet mondott a szervezőknek és a fellépőknek a színvonalas rendezvényért. A Szűcs Mónika színikritikus vezette szakmai zsűri – Csató Kata bábrendező, Perényi Balázs drámatanár, Lőrinc Katalin táncművész és Keszte Bálint drámapedagógus, színikritikus – 10 díjat osztottak ki, melyből 4-ben a Kabóca Bábszínház művészi is érdekeltek voltak.

Fotó: Kabóca Bábszínház / Gáspár GáborFotó: Kabóca Bábszínház / Gáspár Gábor

A zsűri különdíját kapta „az előadás minden alkotójának kimagasló együttes munkájáért” a Bánk című előadás, a legjobb zeneszerzőnek járó különdíjat pedig Cseri Hanna, a Bánk zeneszerzője érdemelte ki. A fesztivál fődíját, a legjobb gyermekszínházi előadásnak járó Üveghegy-díjat az Aranyszamár Színház A lány, aki nem beszélt című produkciója, melynek rendezője a Kabóca Bábszínház igazgatója, Markó Róbert. Az előadás 2024 novemberében – az örökbefogadás napja alkalmából – a Kabócában is látható lesz. A fesztivál legjobb férfialakításáért járó Kemény Henrik-díjat Reschofsky György nyerte, a debreceni bábszínház Vas Laci című előadásában nyújtott alakításáért, a produkció rendezője ugyancsak Markó Róbert.

vehir.hu
további cikkek
A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. tegnap 22:07 Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – olaszul annyit tesz, mint „az édes semmittevés”. Az olaszok mesterei annak, hogy erőlködés nélkül halmozzák az élet élvezeteit; mondhatni, ez a vérükben van. Most az ő segítségükkel mi is kapunk egy hétvégét, hogy a Wine and Gourmet Fesztivál formájában előcsalogassuk a bennünk rejlő olaszt, és megmutassuk, hogy mi, magyarok, legalább annyira tudjuk élvezni az életet. tegnap 11:34 Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Megnyitotta 2024/2025-ös tanévét a Veszprémi Érseki Főiskola. Az intézmény évről-évre egyre népszerűbb a hallgatók körében, erre most is rámutattak a számok. Az évnyitón ünnepélyesen is üdvözélték a gólyákat, összesen kétszáznegyven új hallgatóval indul az év. 2024. szeptember 6. 14:59 Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Foton Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Európa sorsfordító évét, 1989-et dolgozza fel Szalay Péter, NINCS PARANCS! című dokumentumfilmje, amely a rendszerváltás 35. évfordulója alkalmából lesz látható a FOTON Audiovizuális Centrumban szeptember 19-én. A vetítés ingyenes, csupán regisztrálni kell rá. 2024. szeptember 6. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.