Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
26°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
26°C

14 új parkolóhely létesül a Diósy utcában

2024. május 14. 14:24
14 új parkolóhelyet alakítanak ki a Diósy Márton utcában az év végéig – jelentette be hétfőn Hegedűs Barbara alpolgármester és Strenner Zoltán önkormányzati képviselő.

A két politikus felelevenítette, hogy a hetvenes években épült lakótelepet jóval kisebb gépkocsi-forgalomra tervezték, az elmúlt években pedig annyira megnőtt az autók száma, hogy az már komoly problémát és konfliktusokat okoz a városrészben. A helyzetet enyhítheti, hogy a Diósy Mártonról elnevezett zsákutca belső végén bővítik a parkolót, és tizennégy új állóhelyet alakítanak ki.

A parkolólétesítés a környező terület rendezésével jár: két fát kivágnak, nyolcat ültetnek. Felújítják a Diósy utcát a Klapka utcával összekötő járdát, és az eddig sötét szakaszra világítást telepítenek, ami a biztonságérzetre is jó hatással lesz. 

A beruházást az önkormányzat saját forrásból finanszírozza. A tervezett kiadás 45 millió forint. Jelenleg a tervezés zajlik, és már keresik a kivitelezőt, aki a közbeszerzési eljárás lezárulta után júniusban átveheti a munkaterületet, hogy még ebben az évben elkészülhessen az új parkolórész. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.