2023. február 2.
//
Karolina névnap

Felfrissülésről magunknak kell gondoskodni

2010. július 14. 0:25
Az időjárás kegyeibe fogadja az Utcazene fesztivált. Túlságosan is. Harmadfokú riasztást adott ki az OMSZ.

 A hőség miatti piros - azaz a legmagasabb, harmadfokú - riasztást kedden valószínűleg a közép-magyarországi, közép- és nyugat-dunántúli, valamint a dél-alföldi régióban adják ki, mivel a napi középhőmérséklet 27 Celsius foknál magasabb lehet. Az ország többi részén narancssárga riasztás várható, mivel azokon a területeken is valószínűleg 25 foknál magasabb lesz a napi középhőmérséklet.

A délután fellépő utcazenészeknek nem lesz könnyű dolguk, ha le akarják kötni a veszprémiek figyelmét. Nem állítom, hogy a Pancsoló kislány vagy éppen az Afrika lesz a fesztivál himnusza, de az időjárás mindenképp jó apropót ad, hogy ezek a nóták megszólaljanak. Tanácsos a színpadok előtti kis árnyékban megpihenve, egy-egy hűvös ital elfogyasztása mellett – hangos tapsolással – értékelni a zenészek munkáját, sőt, akár némi frissítőt is ajándékozhatunk nekik, biztos örömmel fogadják.

Gomolyfelhők jönnek-mennek, csapadékot azonban várhatóan nem adnak, így nem számíthatunk égi áldásra, magunknak kell gondoskodni a felfrissülésről. Estére sem mérséklődik jelentősen a meleg, 26 °C körüli értéket mutatnak a hőmérők, de még a hajnalig kimaradóknak sem kell 20 °C-nál hidegebbet elviselniük.

Cseh Zoltán

További cikkek

Elfeledett pincére bukkantak a könyvtár alatt
Elfeledett pincére bukkantak a könyvtár alatt
Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár felújítási munkálatai során egy régen elfeledett pincerendszerre bukkantak az épület alatt. Portálunknak sikerült lejutni a szűk bejáraton az épületrészbe, ahol nem csak üres termeket találtunk.
Zenével hívják fel a figyelmet a Balaton sérülékenységére
Zenével hívják fel a figyelmet a Balaton sérülékenységére
Tizenkét zenész és zenekar által szerzett dalok a Balaton környezeti értékeire hívják fel a figyelmet, melyek a BALATORIUM ökológiai, kulturális eseménysorozat keretein belül jelennek meg 2023-ban. A legmenőbb magyar előadók mellé pedig fiatal tehetségek jelentkezését is várják.
Nyilvános az idei VEN dátuma
Nyilvános az idei VEN dátuma
Hivatalossá vált, mettől meddig tartanak idén a Veszprémi Egyetemi Napok.
Nem csak az EKF nyitóünnepsége miatt volt fontos a január Veszprémben
Nem csak az EKF nyitóünnepsége miatt volt fontos a január Veszprémben
Január havi hírösszefoglalónkban megmutatjuk, hogy bár az EKF nyitóünnepségétől volt a leghangosabb Veszprém, azért ezenkívül is voltak fontos történések az elmúlt 30 napban.
Latinos ritmus kopogott az iskolai könyvtár parkettáján
Latinos ritmus kopogott az iskolai könyvtár parkettáján
Koncertet és táncestet szervezett a Tango Misterio a hétvégén a tangó szerelmeseinek és azoknak, akik még csak most ismerkednének a tánccal.