Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

EURO-2024: Rossinak már vannak elképzelései a kezdőcsapatról

2024. május 14. 22:34 // Forrás: MTI
Marco Rossi szövetségi kapitánynak már most, csaknem két héttel a felkészülés kezdete előtt vannak elképzelései arról, milyen összeállításban léphet pályára a magyar labdarúgó-válogatott a nyári Európa-bajnokságon.

Az olasz edző a keddi kerethirdetés után az M4 Sportnak elmondta, mindhárom csoportmérkőzés kapcsán vannak elképzelései a kezdőcsapatról. A német és skót válogatottat például rendkívül jó fizikai adottságokkal rendelkező, magas játékosok alkotják, akik nagyon jók a rögzített helyzetekben, ezekhez is alkalmazkodni kell majd a kezdő-tizenegy összeállításánál.

Mint mondta, május 27-én kezdik a felkészülést, vagyis lesz egy extra hetük - mert az európai szövetség által meghatározott hivatalos időszak csak június 3-án kezdődik -, emiatt nagyon boldog.    

Rossi hangsúlyozta, a kerethirdetésnél sok szempontot figyelembe vett, például azt, hogy 2022 szeptembere óta veretlen a nemzeti csapat, vagyis az aktuális névsor nagyrészt az eddigi kerettagokra épül.    

A kapitány reményei szerint Fiola Attila és Lang Ádám is időben, már a felkészülés kezdetére felépül sérüléséből, de emlékeztetett, hogy Gulácsi Péter, Schäfer András, Willi Orbán, Sallai Roland és Varga Barnabás is hiányzott a legutóbbi selejtezősorozat bizonyos időszakaiban.

A harmadik számú kapus posztjára azért Szappanos Pétert választotta, mert remekül dolgozik, és több mint egy éve tagja, ráadásul a csapatépítés szempontjából is fontos tagja az együttesnek, ami fontos feladata egy harmadik számú kapusnak.

Marco Rossi szövetségi kapitány a nyári németországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott kerethirdető sajtótájékoztatóján a telki edzőközpontban 2024. május 14-én. MTI/Illyés TiborMarco Rossi szövetségi kapitány a nyári németországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott kerethirdető sajtótájékoztatóján a telki edzőközpontban 2024. május 14-én. MTI/Illyés Tibor

Megjegyezte, a tartalékok közé nevezett Tóth Balázs is nagyon jól teljesít a Fehérvár FC-ben, ő is része a nemzeti csapat közeljövőjének, de Szappanosnak ez lehet az utolsó Európa-bajnoksága.    

Botka Endre beválogatását úgy indokolta: az egyik meccsen játszik a Ferencvárosban, a másikon nem, mert nagy a konkurencia, de fizikálisan jó állapotban van, és középen, illetve a szélen is magas szinten tud védekezni.

Horváth Krisztoferről elmondta, 11 gólja, számos gólpassza és jó formája miatt is helye van a keretben, ráadásul az ő játéka hasonlít leginkább Szoboszlai Dominikéhoz. Rossi bízik benne, hogy a csapatkapitány végig tudja majd játszani valamennyi Eb-meccset, de ha mégis pótolni kellene, arra Horváth a legalkalmasabb.

Csoboth Kevinnel kapcsolatban kifejtette, amikor Újpesten a megfelelő helyen játszatják, erőssége a csapatnak, kiemelkedő a sebessége a jobb oldalon, ráadásul nem látott olyat, akit inkább meghívna helyette, ezért is számol vele.

A szintén a tartalékok közé nevezett ifj. Lisztes Krisztiánról elmondta: nagy potenciál van benne, fantasztikus az egy-egy elleni szituációkban, nagyon jó jobb lába van, kiválóak a beadásai és a lövései, tehát már most nagyon sok jó tulajdonsága van, nagyon tehetséges, de még dolgoznia kell, és elsősorban fejben kell fejlődnie, de a jövő magyar válogatottjában ott a helye.

A szövetségi kapitány leszögezte, biztos benne, hogy Szoboszlai Dominik nem lett depressziós azért, mert a közelmúltban kevesebb játéklehetőséget kapott a klubcsapatában.

"Szerintem úgy gondolkozik, hogy a kispadon töltött idő Liverpoolban több erőt ad majd a mi meccseinkre. Szerintem már most arra fókuszál, hogy mit és hogyan fog csinálni az Eb-n. Frissen fog megérkezni, ami összességében jó nekünk. Ismerve őt, biztosan nem fogja megviselni ez a helyzet" - magyarázta Rossi.

Az Európa-bajnoki esélyekről úgy vélekedett, papíron a németek és a svájciak erősebbek a magyaroknál, de ha jól teljesítenek, a harmadik helyről továbbjuthatnak a világranglistát nézve. De ha a csersorokat is figyelembe veszik, lehetséges, hogy a skótok is erősebbek, azonban a futballpályán bármi megtörténhet.

"Nem félünk senkitől, megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani és büszkévé, boldoggá tenni a szurkolótáborunkat" - szögezte le Rossi.

A magyarok június 10-én utaznak a Németországba, aztán 15-én kezdenek Kölnben a svájciakkal, majd június 19-én következik a házigazda németek elleni meccs Stuttgartban, ahol június 23-án a skótokkal találkozik a válogatott.

vehir.hu
további cikkek
Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan véleménycikk Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan „Rossi az isten; Rossi takarodjon! Egy a nemzet, egy a szív; túlfizetett és agyonsztárolt focisták!” A magyar szurkolók (?) egy része úgy váltogatta álláspontját a nemzeti csapat megítélése kapcsán az elmúlt héten, mint a futballpályákon előszeretettel becsmérelt Románia a szövetségeseit a II. világháborúban. 2024. június 30. 20:58 Most elbuktunk, de a jövő még a miénk lehet Erről jut eszembe… Most elbuktunk, de a jövő még a miénk lehet Bevallom, én is csalódott vagyok, amiért a magyar labdarúgó-válogatott nem jutott tovább a csoportjából a Németországban zajló Európa-bajnokságon. De ezen már kár rágódni, mert attól nem fog megváltozni a helyzet. Előre kell nézni: a keserű tapasztalatok felhasználásával és a hibák kijavításával ki kell jutni a két év múlva esedékes világbajnokságra! 2024. június 28. 9:12 Rossi: nem élveztem ezt az Eb-t EURO-2024 Rossi: nem élveztem ezt az Eb-t A magyar labdarúgó-válogatott csoportkörös búcsúja után Marco Rossi szövetségi kapitány ugyan néhány dolgon változtatna az Európa-bajnoki felkészülésen, de ezeket csupán apróságnak nevezte. 2024. június 27. 12:20 EURO-2024: kiesett a magyar labdarúgó-válogatott EURO-2024 EURO-2024: kiesett a magyar labdarúgó-válogatott A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt. 2024. június 26. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.