Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagy Ádám: az első csoportmérkőzés kulcsfontosságú lehet

2024. május 16. 21:55 // Forrás: MTI
A magyar labdarúgó-válogatott számára kulcsfontosságú lehet az első, svájciak elleni mérkőzés a nyári németországi Európa-bajnokságon Nagy Ádám, a nemzeti együttes középpályása szerint.

Az olasz másodosztályú Speziában légióskodó, és pályafutása harmadik kontinenstornájára készülő futballista az M1 aktuális csatornának adott interjúban azt mondta, az első találkozó egy Eb-n abból a szempontból sorsdöntő lehet, hogy meghatározhatja a csapat egész szereplését.

"Ha jó eredménnyel kezdünk úgy, hogy az jó játékkal is párosul, akkor szerintem nagyon sokáig tudunk majd jutni az Eb-n" - vélekedett. Hozzátette, a 2016 októberében és egy évvel később játszott svájciak elleni világbajnoki selejtező-mérkőzésekből semmilyen következtetést nem szabad levonni, mert azóta mindkét válogatott jelentős mértékben "kicserélődött".

"A közelmúltban értünk el jó eredményeket magasabban jegyzett riválisokkal szemben, ahol nagyon jó játékosok futballoznak, ezekből a meccsekből pedig szerintem erőt meríthetünk" - fogalmazott.    

A 29. születésnapját pénteken ünneplő futballista elmondta, a 2016-os Eb-hez képest mostanra tudatosabb és érettebb lett a játéka, valamint jobban bírja a szereplést nyomás alatt a pályán és azon kívül is.  

"A szurkolók egy érettebb Nagy Ádámmal számolhatnak ezen az Eb-n" - jelentette ki.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A középpályás kiemelte, örül, hogy a sorozatban harmadik Eb-jére készülhet a válogatottal és reménykedik benne, hogy ezúttal is pályára tud lépni és segíteni tudja majd a csapatot.   

"Május 27-én, Telkiben kezdjük a közös munkát, és azt gondolom, hogy minden adott lesz a jó felkészülésünkhöz. A júniusi két barátságos meccsen is számít majd az eredmény, hiszen Marco Rossi szövetségi kapitány mindig elmondja, hogy nemzeti mezben minden egyes találkozónak tétje van. Ezeken a mérkőzéseken biztosan ki fogunk majd próbálni olyan taktikai elemeket, amelyeket az Eb-n is szeretnénk alkalmazni" - mondta. Hangsúlyozta, több idejük lesz a felkészülésre, mint akkor, amikor a szezon közben játszanak válogatott összecsapásokat, ezért többek között a "finomhangolásra" is lesz lehetőségük.    

Nagy Ádám arról is beszélt, hogy a Speziánál jól érezte magát, örül, hogy a csapat bennmaradt a másodosztályban, a jövője ugyanakkor egyelőre bizonytalan, mivel először az őt kölcsönadó Pisának kell tárgyalnia a Speziával.

"Volt egy rövid, de pozitívan záruló beszélgetésem itt, és szívesen maradnék is, ugyanakkor ha a Serie A-ból érkezik megkeresés, azt nagy valószínűséggel el fogom fogadni, amit a Speziánál is megértenének" - jelentette ki a középpályás, aki ugyanakkor kiemelte: reménykedik abban, hogy a válogatott és saját maga szempontjából is jó Európa-bajnokság lesz az idei, ami "esetleg új ajtókat nyithat ki" előtte.

A magyarok június 15-én kezdenek Svájc ellen az Eb-n, négy nappal később a házigazda németek következnek, majd június 23-án Skóciával találkozik az együttes az A csoport utolsó fordulójában.

vehir.hu
további cikkek
Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan véleménycikk Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan „Rossi az isten; Rossi takarodjon! Egy a nemzet, egy a szív; túlfizetett és agyonsztárolt focisták!” A magyar szurkolók (?) egy része úgy váltogatta álláspontját a nemzeti csapat megítélése kapcsán az elmúlt héten, mint a futballpályákon előszeretettel becsmérelt Románia a szövetségeseit a II. világháborúban. 2024. június 30. 20:58 Most elbuktunk, de a jövő még a miénk lehet Erről jut eszembe… Most elbuktunk, de a jövő még a miénk lehet Bevallom, én is csalódott vagyok, amiért a magyar labdarúgó-válogatott nem jutott tovább a csoportjából a Németországban zajló Európa-bajnokságon. De ezen már kár rágódni, mert attól nem fog megváltozni a helyzet. Előre kell nézni: a keserű tapasztalatok felhasználásával és a hibák kijavításával ki kell jutni a két év múlva esedékes világbajnokságra! 2024. június 28. 9:12 Rossi: nem élveztem ezt az Eb-t EURO-2024 Rossi: nem élveztem ezt az Eb-t A magyar labdarúgó-válogatott csoportkörös búcsúja után Marco Rossi szövetségi kapitány ugyan néhány dolgon változtatna az Európa-bajnoki felkészülésen, de ezeket csupán apróságnak nevezte. 2024. június 27. 12:20 EURO-2024: kiesett a magyar labdarúgó-válogatott EURO-2024 EURO-2024: kiesett a magyar labdarúgó-válogatott A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt. 2024. június 26. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.