Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szépséges jazz, füstös funk

2010. július 14. 6:00
Igazi hallgatóbarát és táncos nu-jazz juthat eszünkbe, amikor a Parov Stelar Band dallamait próbáljuk felidézni.

„Az élethez hasonlóan a zenének is folyamatosan előre kell tekintenie, és fejődnie kell. De a zenében – csakúgy mint az életben – mindig teret kell engedni az emlékezésnek, hogy fel tudjuk idézni a régi idők szépségeit” – fogalmazta meg elektro művészetének lényegét a Marcus Füreder irányításával működő Parov Stelar Band három évvel ezelőtt, Shine című albumának megjelenésekor.

A multikultinak is nevezett zenekar zenéje hazánkban is egyre népszerűbb, és Veszprém örömére az Utcazene fesztiválon is láthatjuk és hallhatjuk őket, szerdán este 11-kor lépnek fel a Port.hu nagyszínpadon.

A Parov Stelar Band a hagyományos jazzkultúrát és a legmodernebb elektro hangzást ötvözi atmoszférikus zenedarabjaiban. Szépsége a legihletettebb avantgárd művészeti megfejtések erejével hat közönségére, de a tudatos építkezés jelen van a banda repertoárjában. Mindez együttesen emelte Marcus Füredert az osztrák elektro iskola legjobbjai közé. Többek szerint a frontember az elektronikus zene megszelídítését követte el, amikor létrehozta a zenekart.

Az Utcazenét is a legjobb fesztiválok közé emelik megjelenésükkel, és reméljük, a várban nagyszerű elektro-jazz partyban lehet részünk, ahol már a tavaly megjelent Coco album darabjai is hallhatók lesznek.

A Parov Stelar visszaviszi a jazzt a táncparkettre. Az A38-as hajón már megismerhette a hazai közönség az együttes zenei vegykonyháját, amelynek végeredménye az összetéveszthetetlen hangzás, a jellegzetes zenei világ, ami együttesen ösztökél mindenkit táncra.

Tehát minden zeneimádónak kötelező program július 14-én, szerdán az Utcazene fesztiválon részt venni, és a vár felé venni az irányt, mivel 23 órakor igazi táncos nu-jazzt játszik nekünk a Parov Stelar Band.

 

Janni Anikó
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.