Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szépséges jazz, füstös funk

2010. július 14. 6:00
Igazi hallgatóbarát és táncos nu-jazz juthat eszünkbe, amikor a Parov Stelar Band dallamait próbáljuk felidézni.

„Az élethez hasonlóan a zenének is folyamatosan előre kell tekintenie, és fejődnie kell. De a zenében – csakúgy mint az életben – mindig teret kell engedni az emlékezésnek, hogy fel tudjuk idézni a régi idők szépségeit” – fogalmazta meg elektro művészetének lényegét a Marcus Füreder irányításával működő Parov Stelar Band három évvel ezelőtt, Shine című albumának megjelenésekor.

A multikultinak is nevezett zenekar zenéje hazánkban is egyre népszerűbb, és Veszprém örömére az Utcazene fesztiválon is láthatjuk és hallhatjuk őket, szerdán este 11-kor lépnek fel a Port.hu nagyszínpadon.

A Parov Stelar Band a hagyományos jazzkultúrát és a legmodernebb elektro hangzást ötvözi atmoszférikus zenedarabjaiban. Szépsége a legihletettebb avantgárd művészeti megfejtések erejével hat közönségére, de a tudatos építkezés jelen van a banda repertoárjában. Mindez együttesen emelte Marcus Füredert az osztrák elektro iskola legjobbjai közé. Többek szerint a frontember az elektronikus zene megszelídítését követte el, amikor létrehozta a zenekart.

Az Utcazenét is a legjobb fesztiválok közé emelik megjelenésükkel, és reméljük, a várban nagyszerű elektro-jazz partyban lehet részünk, ahol már a tavaly megjelent Coco album darabjai is hallhatók lesznek.

A Parov Stelar visszaviszi a jazzt a táncparkettre. Az A38-as hajón már megismerhette a hazai közönség az együttes zenei vegykonyháját, amelynek végeredménye az összetéveszthetetlen hangzás, a jellegzetes zenei világ, ami együttesen ösztökél mindenkit táncra.

Tehát minden zeneimádónak kötelező program július 14-én, szerdán az Utcazene fesztiválon részt venni, és a vár felé venni az irányt, mivel 23 órakor igazi táncos nu-jazzt játszik nekünk a Parov Stelar Band.

 

Janni Anikó
további cikkek
Folkdélutánt rendeztek Tésen Tés Folkdélutánt rendeztek Tésen Koncertdélutánt és táncházat szervezett szombaton a Múlttal a Jövőért Egyesület Tésen. tegnap 13:07 Koncept a hatvanas évekből Koncept a hatvanas évekből Attalai Gábor munkáiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában pénteken. 2024. február 24. 21:24 A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. 2024. február 22. 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.